Enemmän iloa terassista TA:n terassipaketilla

TA:n terassipaketilla teet pihastasi viihtyisän ja helppohoitoisen! Terassi­paketin voit saada veloituksetta, jos asut TA:n aso-asunnossa, jossa on oma piha. Rakenna terassi itse tai palkkaa työhön ammattilainen. Kiinteistömanageriltasi saat halutessasi vinkkejä luotettavista urakoitsijoista.Terassipaketti sisältää kaiken tarpeellisen

TA:n terassipaketti sisältää kaiken mitä tarvitset terassin rakentamiseen – vain työ­kalut tulee löytyä sinulta tai urakoitsijaltasi. Terassimateriaaliksi voit valita joko mustan, harmaan tai ruskean komposiitin tai uritetun ruskean kestopuulaudan. Lisäksi terassipaketissa on suodatinkangas, sepeliä, betonijalat tai muu perustusmateriaali, runkopuut, ruuvit, kulmaraudat ja kansiruuvit sekä komposiittituotteiden kanssa lisäksi kiinnikkeet ja piilokiinnikkeet.

Terassipakettia varten sinun tai urakoitsijasi tulee laatia terassipiirros tai suunnitelma, jonka kiinteistömanageri hyväksyy. Huomioithan, että terassia ei saa kiinnittää rakennuksen julkisivuun tai sokkeliin.

Kiinteistömanageri tutkii rakennettavan tai uusittavan terassin laajuuden ja toteutustavan aina tapauskohtaisesti. Kiinteistömanageri päättää terassin laajuudesta ja toteutuksesta ottaen toiveesi huomioon. Materiaalin, värin ja perustustavan tulee soveltua kohteeseen. Kun suunnitelma on hyväksytty, laaditte yhdessä kiinteistömanagerin kanssa materiaali- ja määräluettelon.

Materiaalivaihtoehdot

Kestopuuterassi on perinteinen terassimateriaali. TA:n valikoimassa on ruskeaa kestopuuta. Kestopuu sopii monenlaisiin ympäristöihin. Kestopuuterassi vaatii säännöllistä puhdistusta ja pintakäsittelyä.

Lunawoodin Lämpöpuu­komposiitti on Suomessa suunniteltu ja valmistettu aidosti puupohjainen komposiittilauta. Lämpö­puukomposiitti on huoltovapaa – riittää, että pidät terassin puhtaana.Tutustu materiaaleihin ja asennustarvikkeisiin esitteessä (pdf)

Kustannukset

Terassin rakentamisen työkustannukset vaihtelevat ollen usein noin 50–60 euroa työtunnilta veroineen.

Esimerkki: terassin uusiminen

20 m² vanhan terassin purku ja uuden terassin rakentaminen maksoi vuonna 2021 pääkaupunkiseudulla 2 080 euroa. Kotitalousvähennyksen jälkeen asukkaalle jäi maksettavaksi vain 1 248 euroa.
Ilman materiaalipakettia ja verovähennyksiä asukkaan kustannukset olisivat noin 3 500 – 4 000 euroa. Asukkaan hyöty oli noin 2 250 – 2 750 euroa.

 

Tiesithän, että voit saada helpotusta veroihin kotitalousvähennyksenä, jos teetät kotiisi kunnostus- tai perus­parannus­töitä?

Asuntoa ei tarvitse omistaa, joten voit saada koti­talous­vähennyksen asuessasi myös vuokra- tai asumis­oikeus­asunnossa.

Lue lisää