Sivustomme käyttää evästeitä, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän. Lue lisää tietoa aiheesta

TA-laajakaista ja kiinteistölaajakaista

Pyrimme tarjoamaan kaikissa kohteissamme asukkaillemme laajakaistaliittymän mahdollisuuksien mukaan. Operaattoreiden rajoitusten vuoksi tämä ei kuitenkaan valitettavasti ole mahdollista aivan kaikissa kohteissamme. Liittymiä on kahdenlaisia: TA-laajakaista sekä ulkopuolisen operaattorin kiinteistölaajakaista.

Laajakaistayhteydet uudistuvat lähiaikoina asunnoissamme, kun TA-laajakaistan tilalle tulee Telian, Elisan tai DNA:n kiinteistölaajakaista. Kiinteistölaajakaista saadaan nyt myös moniin taloihimme, joissa TA-laajakaistaa ei ole aiemmin ollut. Lue lisää täältä. Liittymiin tulevat muutokset ja aikataulut voit tarkistaa osoitteesta https://ta.fi/verkkoyhteysuudistus.

Tarkista liittymän saatavuus talossasi

Tarkista oman talosi laajakaistaliittymän saatavuus ja mahdollisen liittymän tiedot talosi kohdesivulta syöttämällä osoitteesi alle.


Perustiedot TA-laajakaistasta ja kiinteistölaajakaistasta

TA-laajakaista

TA-laajakaistayhteys on TA:n tarjoama maksuton laajakaistayhteys. Käytännössä yhteys on joko Nebulan, Netplazan tai Suomicomin tarjoama yhteys, joka jaetaan asuntoihin.

Yhteys toteutetaan vanhoissa (noin ennen 2002 valmistuneissa) asunnoissa puhelinkaapelointia pitkin ja uudemmissa ethernet-yleiskaapelointia pitkin. Vanhemmissa kohteissa sinun on tästä syystä ostettava ADSL-modeemi, jonka voi hankkia esimerkiksi elektroniikkaliikkeistä tai operaattoreiden myymälöistä. Uusissa huoneistoissa yhteyttä voi käyttää yhdellä tietokoneella ilman lisälaitteita. Langatonta käyttöä varten täytyy kuitenkin hankkia WiFi-tukiasema.

Liittymään ei sisälly sähköpostiosoitetta eikä tilaa www-sivuille. Tämä johtuu siitä, että liittymä on pyritty tekemään mahdollisimman edulliseksi ns. perusliittymäksi. Liittymässä on käytössä osoitteenmuunnos eli NAT, joka saattaa haitata tai estää nettipelien toimintaa.

Kiinteistölaajakaista

Kiinteistölaajakaistalla tai taloyhtiölaajakaistalla tarkoitetaan liittymää, josta taloyhtiö on tehnyt sopimuksen operaattorin kanssa ja maksaa heille tietyn summan kuukaudessa. Saat käyttöösi tietyn perusnopeuden (yleensä 10 Mbps) ilman liittymis- ja käyttömaksua. Halutessasi voit tilata nopeamman yhteyden alennettuun hintaan.

Yhteys toteutetaan puhelin-, ethernet- tai TV-kaapelia pitkin. Niissä taloissa, joissa yhteys toteutetaan TV-kaapelia pitkin, täytyy sinun hankkia kaapelimodeemi. Yhteyden tekninen toteutus ja mahdollinen modeemin tarve selviää kysymällä palveluntarjoajalta.


Miten tilaan liittymän?

Tilaa TA-laajakaista meiltä joko sähköisellä tilauslomakkeella tai toimita tulostettava lomake toimistollemme.

Tilaa kiinteistölaajakaista suoraan liittymän tarjoavalta palveluntarjoajalta (DNA, Elisa tai Telia). Liittymä kannattaa tilata viimeistään noin viikkoa ennen muuttoa, jotta se on käytettävissä heti muuttopäivästä lähtien.


Miten nopeita liittymät ovat?

TA-laajakaistan nopeus uusien kohteiden liittymissä on pääsääntöisesti 50 Mbps/10 Mbps (sisäänpäin 50 Mbps ja ulospäin 10 Mbps). Koska yhteys on jaettu, emme voi taata tiettyä asuntokohtaista nopeutta. Käytännössä asuntokohtainen latausnopeus on jotain 20 Mbps ja 50 Mbps välillä. Kiinteistölaajakaistan nopeus on yleensä 10 Mbps. Lisämaksusta voit tilata nopeamman yhteyden palveluntarjoajalta.

Voit katsoa liittymäkohtaisen nopeuden kohdesivulta syöttämällä osoitteesi alle.


Olen vaihtamassa asuntoa toiseen TA:n asuntoon. Miten toimin laajakaistaliittymän kanssa?

Tilaa liittymä uuteen asuntoon tilauslomakkeella. Muista ilmoittaa tilausta tehdessä, että kyseessä on sisäinen vaihto asunnosta toiseen.

Kiinteistölaajakaista on talokohtainen.


Olen muuttamassa pois TA:n asunnosta. Miten toimin laajakaistaliittymän kanssa?

Jos sinulla on TA-laajakaista, liittymää ei tarvitse erikseen irtisanoa. Riittää, että teet meille irtisanomis- tai luovutusilmoituksen asunnostasi.

Jos sinulla on ulkopuolisen operaattorin kiinteistölaajakaista, ilmoita poismuutostasi operaattorille.


Miksi osassa kohteista on TA-laajakaista ja osassa kiinteistölaajakaista?

Pyrimme ensisijaisesti siihen, että kaikissa asunnoissa olisi joku nettiyhteys. Tällä hetkellä uusiin kohteisiin pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Tampereella tulee pääsääntöisesti TA-laajakaista. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ja tällöin pyritään tekemään sopimus toisen operaattorin kiinteistölaajakaistasta.


Lisätietoja: 

Asiakaspalvelu
Puh. 045 7734 3760
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asukas vastaa liittymän lainmukaisesta käytöstä. Jos liittymän käyttäjää epäillään esimerkiksi tekijänoikeusrikkomuksesta (internetistä on ladattu materiaalia ja levitetty sitä edelleen ilman asianomaista lupaa), luovutamme asiaa tutkivalle viranomaiselle liittymän tiedot.

TA-laajakaistan online-tilaus (tunnistautuminen pankkitunnuksilla) 
TA-laajakaistan tulostettava tilauslomake (pdf)
TA-laajakaistan sopimusehdot