Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Turun Ekotori kalustaa Keskustan Kaksion kierrätyshuonekaluilla

Myös sisustuksessa kierrätys on tänä päivänä suosittu trendi. Me veimme kierrätyssisustuksen messujen oheiskohde Keskustan Kaksiossa loppuun saakka – ihan kaikki täällä on ainakin kertaalleen jo käytetty.

Meille oli alusta saakka selvää, että haluamme ainakin yhden messuasuntomme sisustuksen olevan kierrätettyä. Alkuvuodesta löysimmekin mahtavan kumppanin vastaamaan oheiskohteen toisen asunnon sisustuksesta – Turun Ekotori lähti innolla mukaan messuprojektiimme ja lopputuloksesta tuli iloinen ja värikäs!


Keskustan Kaksio on 58-neliöinen valoisa 2. kerroksen asunto, johon lisää tilaa tuo lasitettu parveke. Saunaa tässä asunnossa, kuten ei muissakaan talon asunnoissa, ole, mutta saunomaan pääsee talon ylimmän kerroksen yhteissaunassa. Kylpyhuone kutenkin on tosi tilava.


Avokeittiöön valitsimme valkoiset, vetimettömät kaapinovet, jotta olohuoneeseen yhdistyvä keittiö ei liikaa hallitse tilaa. Särmikkyyttä tuo tumma työtaso. Hillityssä keittiössä Turun Ekotorin tilaan valitsemat värikkäät kalusteet ja ihana keltainen kahvinkeitin pääsevätkin oikeuksiinsa.


Olohuone on erotettu keittiöstä upealla rottinkisella sermillä. Sermin toiselle puolelle jää ruokailuryhmä – pöytä, jonka ympärille mahtuvat ystävätkin syömään. Myös olohuone on sisustettu siten, että siellä on helppo seurustella. Sohvaa ei ole, mutta erilaisista tuoleista on koottu kutsuva istuinryhmä. Myöskään telkkaria ei ole – tässä kodissa aikaa vietetään yhdessä musisoiden ja jutellen. Ja toki niitä suosikkisarjoja voi katsoa vaikka läppäriltä.


Alkukeväästä myöhäisen syksyyn saakka toimii lasitettu parveke lisähuoneena. Etelänpuoleinen parveke on ihanan lämmin. Rottinkisohva sopii tänne paremmin kuin hyvin.

Tilavassa makuuhuoneessa mahtuu hyvin nukkumaan vaikka pariskuntakin, ja silti jää tilaa 50-luvun kirjoituspöydälle, erilliselle lipastolla ja vielä naulakoillekin.

Kaikki Keskustan Kaksiossa olevat tavarat ovat siis Turun Ekotorilta. Suurin osa on ehtinyt jo hetken olla myynnissä ja onkin tarkoitus, että tavarat löytävät messujen jälkeen uuden, pysyvämmän kodin. Jos joku tavara tai huonekalu ihastutti, niin voit varata tuotteita sähköpostitse Turun Ekotorilta. Hinnat näet paikan päällä huonetauluista. Näin ihana lopputulos syntyi noin 1700 eurolla!

Mutta mikä Turun Ekotori oikein on?

Kierrätyskeskus Turun Ekotori on Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallinnoima, itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija, joka kierrättämisen ohella työllistää satoja henkilöitä. Turun Ekotorin kautta kulkee vuosittain yli 200 000 tavaraa. Kierrätyksen ansiosta säästyy siis merkittäviä luonnonvaroja. Ei mikään ihan pikkujuttu.

Lue lisää Turun Ekotorista: www.turunekotori.fi

Katso videolta Turun Ekotorin Kati Kalkamon haastattelu.