Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Tasaista lämpöä energiatehokkaasti – Lohjan messutalon lämmönsäätöä ohjataan Leanheat-järjestelmällä

Ilmat kylmenevät ja syksy on edennyt jo pitkälle. Ensi vuonna tähän aikaan Lohjan Sahapiha 6:n asukkaat nauttivat tasaisesta lämmöstä uusissa asunnoissaan. Mikä onkaan ihanampaa, kun pimeänä syysiltana käpertyä sohvannurkkaan kuuma teemuki kädessä ja nauttia kotoilusta mukavissa olosuhteissa tietäen, että myös ympäristö on otettu huomioon.

IMG 9112 2

Messutaloomme tullaan asentamaan Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmä, jonka tavoitteena on saada miellyttävät ja tasaiset asumisolosuhteet samalla vähentäen kiinteistön energiankulutusta ja jopa 10-20 % ilman, että sitä sisällä asunnossa edes huomaa!

Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmä pohjautuu tekoälyyn. Se mittaa asunnon lämpötilaa ja ilmankosteutta asuntoihin asennettavien antureiden avulla. Antureiden mittaustieto ohjataan järjestelmään, joka säätää lämmitystä tarpeen mukaan asuntokohtaisesti.

Leanheat pyrkii pitämään asuntojen keskiarvolämpötilan asetetussa tavoitelämpötilassa eli 20–22 asteessa. 21 astetta on asumisterveysasetuksen mukaan terveyden kannalta optimaalisin sisäilman lämpötila.

Järjestelmä myös huomioi muuttuvat ulkoilmaolosuhteet ja sisäpuolisen lämpökuorman. Se osaa ennakoida sääennustuksen perusteella: järjestelmä alkaa lämmittää hieman ennen kylmää säärintamaa ja päinvastoin. Järjestelmän avulla halutaan taata mahdollisimman tasaiset asumisolosuhteet säästä riippumatta. Näin sisäilma saadaan pidettyä parempana ja terveellisempänä ja lämpötasaisena ja siten kotoilu synkällä syysilmallakin on mukavaa.

IMG 9037