Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Ihana, viilentävä jäätee

Olemme saaneet nauttia poikkeuksellisen helteisestä alkukesästä poikkeuksellisen kevään jälkeen. Ihanaa! Nautin auringosta ja kuumuudestakaan en yleensä kärsi. Kuumalla ilmalla tulisi kuitenkin muistaa juoda tarpeeksi ja ainakin itseäni vesi alkaa jo jossain vaiheessa kyllästyttämään ja limut ja mehut ovat liian makeita makuuni.

Innostuinkin kokeilemaan erilaisia itsetehtyjä jääteejuomia ja muutaman kokeilun jälkeen löytyi suosikkiresepti. Ensimmäiset versiot tein mustasta teestä ja taisin laittaa liikaa teetä tai hauduttaa liian pitkään, sillä juoma oli vähän kitkerää. Vähemmällä teemäärällä ja vihreällä teellä juomasta tuli ihanan raikasta ja olenkin tehnyt tällä reseptillä jo useamman kannullisen janojuomaa.
Jäätee on myös erinomaista tarjottavaa kesävieraille. Aina kahvi ei maistu ja alkoholia ei autoilijoille viitsi tarjota. Tässä ihanan raikas vaihtoehto!

Tarvitset:

2 litraa vettä
4 pussia vihreää teetä
2 limeä
kasan tuoretta minttua
paljon jäitä

IMG 6454

Tee näin:

Keitä vesi lähes kiehuvaksi ja lisää teepussit sekä mintunlehdet veteen. Anna teen hautua noin 3 minuuttia. Varo ettei tee ole vedessä liian kauan, muuten juomasta tulee kitkerää. Mintut voit vielä jättää veteen ja antaa veden hieman jäähtyä. Siivilöi juoma kannuun ja purista limen mehu sekaan.

IMG 6456

Anna juoman jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla kannun kylmään veteen. Lisää jäähtyneeseen juomaan runsaasti jääpaloja, koristele mintunlehdillä ja limeviipaleilla ja nauti!

IMG 6458
Ihanaa hellekesää kaikille!

PS. lisää hyviä viilennysvinkkejä helteeseen löydät täältä.