Tampereen Hervanta on kenties Suomen tunnetuin lähiö. Hervanta herättää monenlaisia mielikuvia, mutta sen maine levottomana lähiönä on jäänne 1980-luvulta. Nykyään Hervanta on monikulttuurinen ja viihtyisä kaupunginosa, joka on koulutuksen ja tutkimuksen keskittymä.
Hervanta on tunnettu varsinkin opiskelijoiden kaupunginosana. Tampereen yliopiston (ent. Tampereen Teknillinen yliopisto) sekä poliisiammattikorkeakoulun opiskelijat tuovatkin eloa ja iloa kaupunkikuvaan. Hervannassa asukkaiden keski-ikä on suhteellisen matala, 37 vuotta (v. 2015). Keski-ikää laskee myös runsas lasten määrä. Hervannan voisikin sanoa olevan myös lasten kaupunginosa, sillä lukuisat päiväkodit, koulut, leikkipuistot ja harrastemahdollisuudet saavat lapsiperheet viihtymään ja tekevät arjesta sujuvan.
Laaja palvelujen kirjo ja hyvät harrastusmahdollisuudet
Osa Hervannan viehätysvoimaa on laaja palveluiden kirjo. Lähikaupat ja Duo-kauppakeskus, kirjasto, terveyspalvelut ja lukuisat ravintolat ovat kaikki kävelyetäisyydellä. Myös liikenneyhteydet Hervannasta ovat vertaansa vailla. Julkisella liikenteellä matka Hervannasta Tampereen keskustaan kestää noin 20 minuuttia. Julkiset liikenneyhteydet paranevat vielä entisestään, kun raitiotie alkaa kulkemaan vuoden 2021 aikana. Raitiotien ensimmäinen reitti kulkee Hervantajärveltä Pyynikintorille. Liikenneyhteydet omalla autolla ovat myös sujuvat ympäri Tamperetta. Lisäksi Ideaparkin ostoskeskukseen Lempäälään ajomatkaa on vain noin vartti.
Hervannasta ei halutessaan tarvitse poistua kauaksi harrastamaan, sillä kaupunginosa on täynnä harrastusmahdollisuuksia. Hervannasta löytyy niin oma jää- kuin uimahallikin. Löytyypä kaupunginosasta myös oma tennishalli ja frisbeegolfrata sekä lukuisia kuntosaleja.
Hervannassa luonto on lähellä ja kaupunginosasta löytyy tiiviin keskustan ulkopuolelta monia kauniita lenkkipolkuja ja ulkoilumaastoja. Hervantajärven ja Suolijärven luontopoluilla viihtyy koko perhe luonnon ääressä. Hervannasta löytyy myös useita uimarantoja. Suolijärven uimarannasta puhutaan yhtenä Tampereen kauneimpana uimarantana, sillä se sijaitsee rauhaisalla paikalla keskellä vehreää luontoa.
Hervannan suunnittelu aloitettiin 1960-luvun lopussa
Hervannan kaupunginosan suunnittelu aloitettiin Tampereen silloisen kaupunginjohtajan Pekka Paavolan aloitteesta 1960-luvun lopussa kaupungin eteläosaan. Tampereen kaupungilla oli suuri tarve rakentaa paljon asuntoja kasvavan kaupungin tarpeisiin. Hervannan paikalla ennen 1970-lukua oli lähinnä muutamia maatiloja ja peltoja sekä paljon kivikkoista louhikkoa ja metsää. Voimakkain kaupunginosan rakennusvaihe osui 1970-luvun lopulle ja etenkin 1980-luvulle.
Kaupunginosa on tunnettu arkkitehtipari Raili ja Reima Pietilän suunnittelemasta julkisten palvelujen keskusakselista. Rakennusten päämateriaalina on Pietilöille tyypillinen punatiili. Yksi Hervannan maamerkeistä on myös vuonna 1983 valmistunut 48 metriä korkea vesitorni, joka kohoaa kaupunkisiluetista. Hervanta on jatkuvasti kehittyvä kaupunginosa, joka kasvaa ja kehittyy, kun uusia asuinalueita rakennetaan.
Tällä hetkellä hervantalaisia on noin 25 000, mutta asukasmäärä tulee kasvamaan uusien asuinalueiden valmistuttua. Hervanta onkin Suomen suurin lähiö, kuin pieni oma kaupunkinsa kaupungin sisällä. Hervannassa elää vahva me-henki, joka saa hervantalaiset viihtymään kaupunginosassa vuosikymmenestä toiseen. Moni Hervantaan muuttanut ei haluakaan enää muuttaa sieltä pois.
TA:n asuntotarjonta Tampereen Hervannassa
TA:lla on Hervannassa tällä hetkellä kolme asumisoikeuskohdetta. Kaikki kohteemme sijaitsevat Hervannan keskustan tuntumassa palvelujen ja korkeakoulujen läheisyydessä. Raitiotie tulee kulkemaan kaikkien kohteidemme vierestä.
Tutustu tästä asumisoikeusasuntoihimme:
Suunnitteilla on myös uusi asumisoikeuskohde Makkarajärvelle raitiotien päätepysäkin viereen. Tietoa tästä kohteesta tulee löytymään nettisivuiltamme www.ta.fi heti, kun rakentamisesta on tarjolla lisätietoja.