Sivustomme käyttää evästeitä, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän. Lue lisää tietoa aiheesta

Osaomistuksessa on paljon hyviä puolia. Asunnon hinta ei nouse loppuosuutta maksettaessa, ensimmäisen omistusosuuden ja loppuosuuden pohjana on sama summa, alkuperäinen hankinta-arvo. Näin asuntojen mahdollisesti kohonnut hintataso ei vie pohjaa suunnitelmiltasi. Asuntosi rakentamiseen asunto-osakeyhtiösi on ottanut lainaa, jonka korosta valtio maksaa osan. Tämä merkitsee perheellesi kohtuullisia asumiskustannuksia.

Turvallinen ja helppo tapa hankkia oma koti

Ostaessasi omistusosuuden asunnosta Taova Oy:lta, maksat vain 10 % alkuperäisestä hankinta-arvosta sekä ostopäivään asti kertyneet lainan ennakkomaksut. Näin ollen on pääomasijoitus hankintavaiheessa todella pieni verrattuna koko asunnon ostamiseen kerralla. Asumisaikana lyhennät asuntokohtaista lainaasi kuukausittain kiinteällä summalla.

Lainanhoitokustannusten lisäksi maksat kuukausittain vuokraa, joka sisältää yhtiön hoito- ja hallintokulut. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen asunnon valmistumisesta laskien suoritat loppuosuuden asunnon hankinta-arvosta ja asunto on kokonaan omasi. Osaomistusasuntomme omistavat Taova Oy ja TA-Yhtymä Oy. Pääosa osaomistusasunnoistamme on rakennettu 1990- ja 2000 – luvuilla ja ensimmäiset osaomistusasunnot on jo lunastettu omaksi. TA:lla ei ole tällä hetkellä rakenteilla tai suunnitteilla uusia osaomistusasuntoja.