TA Asuntomessuilla ja tapahtumissa – innovatiivisia ideoita ja energiatehokkaita rakennusratkaisuja!

Olemme mielellämme mukana erilaisilla rakennus- ja kiinteistöalan messuilla ja tapahtumissa. Kun alan ammattilaiset kerääntyvät yhteen, luodaan uutta ja inspiroidutaan yhdessä. Olemme osallistuneet menestyksekkäästi useille Asuntomessuille eri puolella Suomea.

Olemme mukana Keravalla: Uuden ajan rakentamisen festivaali – URF 26.7.-7.8.2024

Keravalla järjestetään heinä-elokuun vaihteessa Uuden ajan rakentamisen festivaali – URF, joka on Keravan kaupungin järjestämä koko perheen kaupunkifestivaali. Tapahtuma esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon vehreässä ympäristössä. Tapahtuma tarjoaa monipuolista tekemistä koko perheelle ja esittelee ideoita ja inspiraatiota tulevaisuuden asumiseen.

Tulossa ASO-uudiskohde: Pianonsoittajankatu 3

Esittelemme URF -tapahtumassa alueelle nousevaa ASO-kerrostalokohdettamme. Kohteen arvioitu valmistumisaika on 12/2025. Hakuaika kohteeseen käynnistyy kesän 2024 aikana.

Keravan kartanon vehreisiin maisemiin nouseva kerrostalokokonaisuutemme koostuu neljästä kerrostalosta, joiden keskelle jää viihtyisä sisäpiha. Asuntojen suunnittelussa on otettu huomioon niin sanottu modulaarisuus, jonka ansiosta asunnot taipuvat monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin – vaikka soluasunnoiksi.

Tapahtuman aikana kohteemme rakennustyöt ovat vasta aluillaan, joten näemme tontin laidalla esittelypisteellämme!

Vapaat ja vapautuvat asunnot Keravalla

URF -tapahtuman aikana esittelemme myös vapaita ja vapautumassa olevia asuntojamme Keravalla ja lähialueilla. Asuntoesittelyiden aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

TA uudiskohde Pianonsoittajankatu 3 Kerava.

Tutustu innovatiivisiin messuhankkeisiimme

Olemme osallistuneet Asuntomessuille jo vuodesta 1992. Vuosien varrelle mahtuu useita upeita Asuntomessukohteita. Lähes kaikissa Asuntomessukohteissamme on jotain erityistä. Esittelimme aikanaan harvinaisia puukerrostalokohteita jo vuonna 1997 ja nykyään meillä onkin jo useampia puurakenteisia kohteita, joista yksi suurimpia on Tampereen Vuoreksessa sijaitseva Aihkinkadun puukerrostalokohteemme, joka oli vuonna 2021 neliöiltään mitattuna Suomen suurin puukerrostalohanke.

Suomen Asuntomessut järjestivät Helsingissä kaupunkitapahtuman, jossa palkittu, upea Vihreistä Vihrein -kohteemme esiteltiin. Jätkäsaaressa sijaitseva viher- ja kasvikattojen pilottikohteemme on vielä tänäkin päivänä kansainvälisesti esimerkillinen kohde, jonka katolla on 2256 m² kasvikattoa ja kattopuutarhaa asukkaiden käytössä.

Lohjan Asuntomessuilla saimme avata Vihreä Teko -palkinnolla palkitun energiatehokkaan kerrostalokohteemme ovat yleisölle, jonka kattoterassilta pystyy ihailemaan Lohjajärven upeita maisemia. Naantalissa järjestetyillä Asuntomessuilla esittelimme kahta kohdetta. Varsinainen messukohteemme oli upea messujen Mallitalo -palkinnolla palkittu lähes energiaomavarainen Lounatuuli 13-15 -vuokrakohteemme. Lounatuulen lisäksi esittelimme Asuntomessujen virallisena oheiskohteena Tuulensuunkatu 27 -osoitteessa sijaitsevaa ekologista puuverhoiltua asumisoikeuskerrostaloamme Naantalin keskustassa.

2022 Asuntomessut Naantalissa

Kesäinen messutapahtuma upeassa merenrantakaupungissa, olimme mukana kahdella erillisellä kohteella. 

Lähes energiaomavarainen rivitalo Luonnonmaan saarella 

Messualueella oleva messukohteemme Lounatuuli 13 ja 15 palkittiin messujen Mallitalo palkinnolla.  

Lounatuuli 13 ja 15 on lähes energiaomavarainen eli valtaosa talojen tarvitsemasta energiasta tuotetaan omalla tontilla. Lämpöä saadaan maalämpökaivojen avulla maasta, samoin viilennyslaitteet toimivat maaviileän avulla. Sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön saadaan omasta aurinkovoimalasta talojen katoille asennettavien aurinkopaneelien avulla. Ylijäävää sähköä voidaan tallentaa teknisissä tiloissa sijaitseviin akkuihin. 

Upea kokonaisuus muodostuu 21:stä vuokra-asunnosta ja uniikista puulämmitteisestä pihasaunasta.   

Naantalin Asuntomessujen virallinen oheiskohde Naantalin keskustassa 

TA:n upea puuverhoiltu asumisoikeuskerrostalo Naantalin keskustassa oli Asuntomessujen virallinen oheiskohde. Esillä oli kaksi upeaa asuntoa sekä vehreä pihakansi. Tuulensuunkatu 27 on ekologinen kerrostalo, jolle myönnettiin Vihreää Rahoitusta. Katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat energiaa asuntojen ilmanvaihtoon ja pihakannella on viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. 

2021 Asuntomessut Lohjalla

Suomen Asuntomessujen perinteinen messutapahtuma Lohjan Hiidensalmella, Lohjajärven rannalla. 

Messukohteemme Sahapiha 6 palkittiin messujen aikana Lohjan kaupungin Vihreä Teko -palkinnolla. Sahapiha 6 on 34 asunnon ekologinen asumisoikeuskerrostalo, jonka tarvitsema kiinteistösähkö tuotetaan pääosin katolla olevien aurinkopaneelien avulla.

Talon ylimmässä kerroksessa on viihtyisä yhteissauna, josta on järvinäköala. Saunasta pääsee vilvoittelemaan kattoterassille ja nauttimaan upeista maisemista. Kattoterassilla on myös viljelylaatikoita sekä pieni kesäkeittiö asukkaiden yhteiseen käyttöön.  

2018 Kaupunkielämää Jätkäsaaressa

Suomen Asuntomessujen järjestämässä kaupunkitapahtumassa esittelimme Vihreistä Vihrein -kerrostalohankettamme.  

Esittelimme messuilla Rakentamisen Ruusu 2017 ja Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinnot voittanutta kerrostalo kokonaisuutta, johon kuuluu asumisoikeustalo osoitteessa Länsisatamankatu 36 ja vuokratalo osoitteessa Hyväntoivonkatu 4.  

Vihreistä Vihrein -talon erikoisuus on sen viherkattopihat, jotka on rakennettu korttelin rakennusten katoille. Viherkattopihoilla on muun muassa keittiöpuutarha viljelylaatikoineen sekä lasitetut viherhuoneet 

Kerrostalot ovat myös osa Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jossa tutkitaan kaupunkiympäristöön soveltuvaa viherrakentamista niin biologisesta, rakennusteknisestä kuin sosiologisestakin näkökulmasta. Ylimmän kerroksen katot ovat niin sanottuja biodiversiteettikattoja, joilla tutkitaan mm. kasvilajiston selviytymistä ja hyönteisten kehittymistä.  
 
Lue lisää Vihreistä vihrein -hankkeesta.  

2015 Asuntomessut Vantaalla 

Asuntomessuilla esittelypisteemme oli alueelle tuodussa puupaviljongissa. Messuilla esittelimme vieressä olevaa Euroopan suurinta puukerrostaloa PuuMeraa sekä laajasti tuotantoamme ja toimintaamme. Esittelyasuntoja meillä ei ollut. Asuntoihimme pääsi kuitenkin tutustumaan virtuaalisesti VR-lasien avulla.  

PuuMeran toinen rappu on asumisoikeuskohteemme Rubiinikehä 1A. Samassa talossa oli messujen aikana esittelyssä toisen toimijan vuokra-asuntoja. 

2012 Asuntomessut Tampereella 

Vuoden 2012 asuntomessuilla olimme mukana Lantti-nollaenergiatalo-yhteisprojektilla yhdessä Aalto-yliopiston, Sitran ja ARAn kanssa. Aalto-yliopiston työryhmän suunnitteleman Lantti-talon idea on tuottaa talon lämmittämiseen tarvittavan sähkö aurinkokeräimillä ja kaukolämmöllä. Näin saadaan talo tuottamaan vuositasolla jopa enemmän energiaa kuin mitä se kuluttaa. Talossa on tehty myös muita energiatehokkuuteen vaikuttavia ratkaisuja esimerkiksi talon eristämisessä, lämmitystavassa ja ilmanvaihtoon liittyen. 

Lantti-talo on TA:n vuokra-asunto Vuoreksessa osoitteessa Sartrenkuja 1.

1997 Asuntomessut Raisiossa  

Raision Asuntomessuilla Katteluksen alueella esittelimme siihen aikaan harvinaisia puukerrostaloja.  Näytteillä oli kolme upeasti sisustettua asuntoa kolmesta puukerrostalosta, Jerenpiha 2:n asumisoikeustalosta sekä Jerenpiha 4:n ja 6:n vuokrataloista.

1992 Asuntomessut Mäntsälässä   

Ensimmäistä kertaa TA osallistui asuntomessuille vuonna 1997. Messut järjestettiin silloin Mäntsälässä ja messujen teemana oli kestävä kehitys ja kierrätys. Kaikissa messutaloissa oli lämpökompostori ja jätteiden lajittelumahdollisuus. Maalämmitys oli tullut öljyn ja sähkön rinnalle ja tätä uutuutta esiteltiin messuvieraille. 

Puurakentaminen oli messuilla vahvasti esillä ja myös TA:n messutalo oli puinen rivitalo, Kurjenpolvi 2. Kolmen rivitalon kokonaisuudessa oli yhteensä 57 asuntoa. Myöhemmin osa asunnoista on myyty, mutta kolme asuntoa on edelleen TA:n omistuksessa olevia vuokra-asuntoja. 

Sivu päivitetty viimeksi: 26.4.2024