Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Lohjan asuntomessujen teemana on Järven lumo

Asuntomessut rakentuvat perinteisesti aina muutamien huolella valittujen teemojen ympärille. Lohjan asuntomessuilla kantavana teemana tulee olemaan Järven lumo. Järven lumo valikoitui teemaksi messualueen upea sijainnin vuoksi: monista meidänkin asumisoikeustalomme asunnoista sekä sen upealta kattoterassilta voi ihailla upeaa Lohjanjärveä.

Pääteema jakautuu alateemoihin, jotka näyttäytyvät konkreettisina tekoina ja toimina messujen aikana sekä alueella myös messujen jälkeen. Järven lumossa esiin nousevat teemat ovat yhteiselo, hyvä olo, vihreä teko ja arjen ilo. 

Yhteiselo
Yhteiselo on tärkeässä roolissa Hiidensalmen asuntomessualueella. Kerrostalokortteliimme tulee upea yhteispiha ja yhteisiä tiloja. Järven rantaan rakentuu monipuolinen Kaarnapuisto, joka on kaikkien lohjalaisten yhteisessä käytössä. Yhteiseloa tullaan näkemään myös meidän asumisoikeustalon ja viereisen Lohjan vuokra-asuntojen kerrostalon asukkaiden kesken. TA:n asukkaat voivat käyttää Lovan talon alakerrassa olevaa kuntosalia ja Lovan asukkaat puolestaan TA:n kerhohuonetta, josta muodostuu viihtyisä yhteinen olohuone asukkaiden yhteiskäyttöön ja yksityistilaisuuksiin. Talossamme yhteiselo näkyy myös kattoterassilla, jossa asukkaat voivat yhdessä viljellä hyötykasveja.

 Kattoterassi render 2 2


Hyvä olo
Hyvä olo syntyy esimerkiksi lukuisista luontoliikuntamahdollisuuksista, sukupolvien kohtaamisesta, tiiviistä naapurisuhteista ja puhtaasta sisäilmasta. Alueelle tulee myös taidetta, joka tutkitusti lisää hyvinvointia. Meidän taloomme taidetta on luvassa niin ulko- kuin sisäseinillekin. Kerhohuoneen ulkoseinään on tulossa Laura Mertzin maalaus ja sisäseinää tulee koristamaan Heli Lundströmin muraali.

 5 1


Vihreä teko
Vihreä teko on muun muassa energiatehokasta rakentamista ja sähköiseen liikenteeseen varautumista. Alueelle tehdään myös upeita viherkattoja, ja kerrostalokorttelin yhteispiha on suunniteltu kestävän ympäristörakentamisen periaattein. Kerrostalomme tuleekin olemaan A-energialuokkaa ja on saanut Kuntarahoituksen myöntämää Vihreää Rahoitusta.

TA ilmakuva

Arjen ilo
Arjen ilo syntyy sujuvuudesta. Helppohoitoiset pintamateriaalit, tilavat peseytymistilat ja lasitetut parvekkeet tuovat iloa arkeen. Arjen iloa on myös alueen omat palvelut, kuten päiväkoti ja kortteliravintola. Etätyöpäivänä pääsee helposti rentoutumaan järvimaisemiin rantareitille. Ja voisiko etätöitä tehdä välillä vaikka alakerran kerhohuoneessa tai ylimmän kerroksen kattoterassille? Myös Lohjan runsas kulttuuri- ja liikuntatarjonta sekä monipuoliset palvelut ovat alueelta helposti saavutettavissa.

sahapiha6 interioori 1112x556