Reviisorinkatu 6 asumisoikeuskohde palkittiin Hurraa-tunnustuspalkinnolla

Espoon keskuksen uudelle Suviniityn asuinalueelle rakennetut asumisoikeustalot palkittiin Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisella tunnustuspalkinnolla. TA-Asumisoikeus Oy:n rakennuttama kohde osoitteessa Reviisorinkatu 6 koostuu kolmesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 58 asumisoikeusasuntoa.

”Kohde on arkkitehtuuriltaan ajaton, ja se voisi sijaita missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi toteutus on erityisen onnistunut”, Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas perustelee voittajan valintaa.

Syksyllä 2018 valmistuneissa taloissa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Asukkaiden käytössä on yhteistilat, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteinen naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

”Reviisorinkatu 6:sta tekee erityisen se, että olemme onnistuneet yhdistämään arkkitehtonisesti hienon kokonaisuuden sekä viihtyisän ja kohtuuhintaisen asumisen”, toteaa TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Pääurakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Suviniitty on osa uudistuvaa Espoon keskusta

Suviniityssä asuinrakennusten kaupunkikuvaan eli julkisivumateriaaleihin ja kattomuotoihin sekä korttelien sisäpihojen viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota jo varhaisessa vaiheessa ennen kaavoituksen käynnistymistä. Suviniityn rakentaminen jatkuu vielä muutaman vuoden ajan; lähivuosina uusia asukkaita sinne muuttaa noin tuhat. Alueen kehittäminen on osa Espoon keskuksen laajempaa uudistamista. 

HURRAA-tunnustuspalkinto jaettiin kuudennen kerran

HURRAA-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien kohteelle, joka toteuttaa tai edistää Espoon rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti. Tänä vuonna palkinto jaettiin 29. marraskuuta, ja sen luovuttivat Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas ja vs. rakennusvalvontajohtaja Solja Mäkelä.

Lisätietoja:

Espoon kaupunki: Vs. rakennuslupapäällikkö Christel Schalin, puh. 043 827 0874, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Espoon kaupunki
TA-Asumisoikeus Oy: Toimitusjohtaja Esa Mustonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Reviisorinkatu 6 asumisoikeustalo Espoossa palkittiin Hurraa-tunnustuspalkinnolla

Tiedotteet