Helsinkiläinen Reija Tyrjä ei ollut suunnitellut asunnon vaihtoa tai muuttoa uudelle asuinalueelle, mutta mainoskyltit Muinaisrannantie 3:n rakennustyömaan edustalla talvella 2013 saivat hänet toisiin ajatuksiin.

– Kuljin usein bussilla Etelä-Kivikon ohi vieraillessani lasteni perheiden luona Kurkimäessä ja Kontulassa ja huomasin miettiväni, millaisia asuntoja taloihin mahtaa tulla. Reijaa alkoi houkutella ajatus siitä, että Kivikossa asuessa hän olisi lähempänä lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Päätös muuttamisesta kypsyi pikkuhiljaa ja kun lähipiirikin piti ajatusta hyvänä ja rahoitus järjestyi, hän teki lopulta kaupat alkuvuodesta 2014.

 

Asunto omannäköiseksi muutostöillä

asukaskuva kivikkoReija on nyt asunut Etelä-Kivikossa pian puolitoista vuotta. Hän pääsi muuttamaan toista kertaa elämässään aivan uuteen taloon ja asuntoon. Koska Reija osti asunnon rakennusvaiheessa, oli hänen mahdollista valita materiaaleja ja tehdä joitain toivomiaan muutostöitä asuntoon.
– Edellinen asuntoni oli remontoitu täydellisesti omien suunnitelmieni mukaan, joten halusin myös tästä asunnosta omannäköisen.

Aivan kaikkia toiveita ei ollut mahdollista toteuttaa esimerkiksi rakennusmääräysten vuoksi, mutta Reija on kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen.  – Olen viihtynyt asunnossani oikein hyvin, mutta viihtyisin vieläkin paremmin, jos viimeisimmätkin muuttolaatikot olisi tullut puretuksi, hän nauraa.

 

Pellettisaunasta pehmeät löylyt

muinaisrannantie3 ulkokuva4BReija arvostaa myös uuden talon avaria ja valoisia yhteistiloja kuten talosaunaa, pesutupaa ja kuivaushuonetta sekä ulkoiluvälinevarastoja ja huoneistojen verkkovarastoja. – Kaikissa tiloissa on valoisaa ja avaraa. Myös porraskäytävät ovat viihtyisiä ja valoisia isojen ikkunoiden ansiosta.

Suurimmassa osassa Muinaisrannantie 3:n asunnoista ei ole omia saunoja, joten saunomaan pääsee omalla saunavuorollaan taloyhtiön yhteissaunaan. – Pelleteillä lämpiävän saunan löyly on mukavan pehmeä ja lempeä, se tuntuu paljolti samanlaiselta kuin puulämmitteinen sauna. Koko saunaosasto puku-, pesu- ja löylyhuoneine sekä parvekkeineen on uutuuttaan hieno ja väljä, Reija kehuu – Tyylikäs talo kaiken kaikkiaan, hän summaa.

Kaikkien asuntojen erikoisuutena ovat puolestaan pelleteillä lämpiävät takat. Reija ei ole vielä käyttänyt takkaansa, sillä lisälämmölle ei ole ollut tarvetta eikä hän ole vielä ehtinyt istahtaa nauttimaan takkatulen loimusta. Pelletit olivat hänelle kuitenkin entuudestaan tuttu asia ja ekologisuus oli alun perin yksi merkittävä seikka, joka herätti hänen kiinnostuksensa Muinaisrannantien asuntoihin lasten ja lastenlasten lähelle muuttamisen lisäksi. Reija kehuu myös jätteiden syväkeräystä, joka on hänen mielestään nykyaikainen tapa kerätä jätteet.

 

Kallioseinä kaunistaa maisemaa

asukaskuva kivikko 2Reija on aikaisemminkin asunut maantasakerroksessa, joten hän päätyi lopulta ostamaan uudenkin asuntonsa alimmasta kerroksesta. – Tulevaisuuden ja ikääntymisen kannalta pidin myös tärkeänä, että liikkuminen asuntoon ja asunnossa on mahdollisimman helppoa. Taloyhtiön molemmissa taloissa on kyllä hissit, joten sen puolesta ei olisi ollut väliä, mihin kerrokseen muuttaa, Reija kertoo.

Reija on tyytyväinen siihen, että teki ostopäätöksen ja muutti uuteen asuntoon uudelle alueelle. Aiemmin pitkään Tapanilassa asunutta Reijaa mietitytti aluksi muutto Kivikkoon. – Pientaloalueella luonnon helmassa keskellä linnunlaulua asuneena mietin, häiritseeköhän Kehä I:ltä ja Lahdentieltä tuleva liikenteen melu. Liikenteen äänet eivät kuitenkaan ole haitanneet siten kuin pelkäsin. Kivikko on myös liikenteellisesti sopivassa paikassa: tänne pääsee kätevästi mm. Lahdenväylältä Kehä I:n kautta, ja vierailulle tuleville on helppo neuvoa reitti.

– Vaikka täällä ei ole aivan yhtä luonnonläheistä kuin aiemmassa asuinpaikassani Tapanilassa, tuo asunnosta avaralle sisäpihalle avautuva näkymä mieleen lapsuudenaikaisen Maunulan näkymät. Piha-alueella on säilytetty pitkään kasvaneet männyt ja kallio, joka on 4-vuotiaan pojantyttäreni mielestä kuin vuori, Reija hymyilee. Parvekkeelta on näkymä leikki- ja oleskelupihalle. – Halkaistu kallioseinäke on juuri parvekettani vastapäätä ja sen kivipinta on oikein kaunis ja eläväinen.

 

Tutustu asuntotarjontaamme:


Lue lisää alueesta:

 

 

 

Asukastarinoita