Jyväskylän innovatiiviselle Kankaan alueelle asumisoikeusasuntoja 

Entiselle Kankaan paperitehdasalueelle rakentuu TA-Asumisoikeus Oy:n kerrostalo, johon valmistuu 29 viihtyisää asumisoikeusasuntoa arviolta syyskuussa 2024. Kankaan alue yhdistää innovatiivisella tavalla asukkaat, liike-elämän toimijat ja opiskelijat, joita kannustetaan ekologisuuteen ja luovuuteen.    

Entiselle paperitehdasalueelle rakentuvasta asuinalueesta kehittyy ekologinen ja luova kaupunginosa, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Asukkailla on lähellä myös Seppälän kattavat palvelut.  

Kankaan alue on kehitysalusta monille uusille innovaatioille ja se toimii esimerkkinä mm. kestävästä rakentamisesta, nykyajan jätehuollosta, yhteisöllisestä asumisesta ja digitaalisista palveluista. 

Lähellä kulkevan Tourujoen ranta on luonnontilaista metsikköä, jonka opastetulla luontopolulla on koko perheen mukava viettää vapaa-aikaa. 

Viihtyisiä asuntoja kaksioista neliöihin 

Paperitehtaankatu 30:n asumisoikeuskerrostalossa on viisi kerrosta sekä ullakko. Arviolta syyskuussa 2024 valmistuu 29 viihtyisää ja modernia asuntoa. 

− Kaksioiden koot vaihtelevat 38,5–60,5 neliön välillä, ja osassa kaksioista on parvekkeen sijaan viherhuone. Kolmiot ovat kooltaan 56,5–73,5 neliötä ja neljän huoneen asunnot ovat 78–82 neliötä. Suurimmassa osassa asunnoista on oma sauna, kertoo myyntineuvottelija Maiju Kokkonen TA-Asumisoikeus Oy:stä.  

Kerrostalon ensimmäisestä kerroksesta löytyvät ulkoiluvälinetilat, lastenvaunuvarasto ja tekniset tilat. Irtainvarastot, kuivaushuone ja saunaosasto on sijoitettu puolestaan ullakkokerrokseen. Saunan pukuhuoneesta on käynti parvekkeelle, missä on mukava vilvoitella saunomisen lomassa.  

Leikki-, piha- ja oleskelualueet ovat korttelin yhteiskäytössä. Autopaikat toteutetaan Kankaan alueen yhteispysäköintinä Jyväs-Parkki Oy:n toimesta.  

Paperitehtaankatu 30:n asumisoikeusasuntojen ensimmäinen hakuaika on 17.–31.1.2024, jonka jälkeen kohteeseen on jatkuva haku.

Kohteen rakennuttaja on TA-Asumisoikeus Oy/TA-Rakennuttaja Oy, arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja pääurakoitsijana toimi YIT Housing Oy. 

Tutustu asuntoihin täältä.

Tilaamalla TA:n uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedon uusista asunnoista, tapahtumista ja eduista.