Kuopion Petoselle rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja – asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi

Kuopion Petosen asuntotarjonta täydentyy uusilla asumisoikeusasunnoilla loppuvuodesta 2024. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Petoselle kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu kaikkiaan 54 asumisoikeusasuntoa.

Blominkatu 8:n ja Pyörönkatu 2:n asumisoikeustaloissa on molemmissa viisi asuinkerrosta sekä kellarikerros yhteistiloille. Valittavana on asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin, niin yksin asuville kuin isommillekin perheille. Asuntojen koot vaihtelevat 38 m² ja 97 m² välillä. Osa asunnoista on suunnattu yli 55-vuotiaille.

A-talon asunnot ovat kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja, jotka soveltuvat erilaisiin elämäntilanteisiin. B-talon asunnot ovat kaksioita ja kolmioita, jotka on suunnattu yli 55-vuotiaille hakijoille. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet tuomassa lisämukavuutta asumiseen. Osassa asunnoista on myös oma sauna, myynti-/toimistovastaava Sini Vartiainen TA-Yhtiöistä kertoo.

Monipuoliset yhteistilat ja hyvät lähipalvelut helpottavat arkea

Asukkaiden käyttöön valmistuu monipuoliset yhteistilat, joihin kuuluvat pesula ja kuivaushuoneet sekä yhteissaunatilat ja kerhohuone.

– Lisäksi pyörille, lastenvaunuille ja ulkoiluvälineille on varastotiloja, ja jokaiselle asunnolle on oma irtainvarasto. Autopaikat on sijoitettu kahdelle erilliselle pysäköintialueelle, jotka sijaitsevat talojen välissä. Piha-alueella on myös molempien talojen asukkaiden yhteinen leikki- ja oleskelualue, Sini Vartiainen kertoo.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Petosen vehreään kaupunginosaan Kuopion eteläpuolelle, noin 10 kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Asumisoikeustalot sijaitsevat Petosella Pyörön kerrostalovaltaisella alueella, jonka ympärille levittyvät rivitalo- ja omakotitaloalueet. Petosella asuminen on helppoa ja mukavaa, sillä tarvittavat päivittäispalvelut ovat kävelyetäisyydellä ja harrastusmahdollisuuksia löytyy runsaasti. 

Blominkatu 8:n ja Pyörönkatu 2:n asumisoikeusasuntojen rakennustyöt ovat käynnissä ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 10.-24.1.2024, jonka jälkeen mahdollisesti jäljelle jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta joulukuussa 2024.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy. Blominkatu 8 A:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä ja Pyörönkatu 2:n asuntoihin voi tutustua täällä.

Ulkokuva Blominkatu 8:n asumisoikeustalosta

Tilaamalla TA:n uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedon uusista asunnoista, tapahtumista ja eduista.