Kuopion Savilahteen rakentuu uusia asumisoikeusasuntoja

Kuopion kehittyvästä Savilahdesta on rakentumassa viihtyisä 7000–8000 asukkaan asuinalue palveluineen. Sarastuskaari 14:n uudet asumisoikeusasunnot valmistuvat Savilahteen ensi vuoden tammikuussa. Näihin viihtyisiin asuntoihin voi jo nyt hakea.  

Sarastuskaari 14 valmistuu 46 viihtyisää asuntoa, joista löytyy kaksioita ja kolmioita sekä yksi neljän huoneen asunto. Asunnot ovat kooltaan 45–89,5 m².

− Asuintilat jatkuvat parvekkeelle, josta voi lasituksen ansiosta nauttia keväästä pitkälle syksyyn asti. Näissä kodeissa asumismukavuutta lisää myös oma sauna, kertoo myyntivastaava Sini Vartiainen TA-Asumisoikeus Oy:ltä.

Toiminnallisuutta yhteistiloilla ja palveluilla

Asumisoikeuskerrostalossa on kaikkiaan kahdeksan kerrosta. Rinteessä sijaitsevan talon kaksi alinta kerrosta ovat osittain maan alla, ja sinne on sijoitettu talon monipuoliset yhteistilat.

− Asukkaiden käytössä on pesula ja kuivaushuone sekä kerhotila keittiöllä. Ulkoiluvälineille on varattu mukavasti säilytystilaa talon kellarikerroksesta, ja lastenvaunuillekin on oma varastotilansa. Jokaiselle asunnolle on lisäksi oma irtaimistovarasto, jatkaa Vartiainen.

Piha-alueen leikki- ja oleskelualueet ovat yhteiskäytössä korttelin muiden talojen asukkaiden kanssa. Autopaikat ovat pääosin erillisessä pysäköintilaitoksessa.

− Arkea helpottavat päivittäispalvelut ovat kätevästi kävelyetäisyydellä. Alueella on mm. suuri päivittäistavarakauppa, jonka yhteydessä on ravintola-, pankki- sekä apteekkipalveluita. Lähellä on myös erilaisia liikuntamahdollisuuksia, kertoo Vartiainen.

Neulamäen laaja virkistysalue tarjoaa erilaisia ulkoilureittejä sekä luontopolkuja Kallaveden läheisyydessä.

Hyvien liikenneyhteyksillä neljän kilometrin matka keskustaan taittuu nopeasti.

Sarastuskaari 14:n asumisoikeuskerrostalon rakennuttaja on TA-Asumisoikeus Oy/TA-Rakennuttaja Oy, arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja pääurakoitsijana on Peab Oy.

Sarastuskaari 14:n asumisoikeusasuntojen ensimmäinen hakuaika on 7.2.2024 saakka, jonka jälkeen kohteeseen on jatkuva haku.

Huoneistotyypit:

HuoneistotyyppiPinta-ala (m²)Vastike alkaen (€/kk)Asomaksu alkaen (€)
2h+kt+s45–5263123 882
3h+kt+s63,5–7482931 380
4h+kt+s89,51 09841 600
Sarastuskaari 14 huoneistotyypit

Lisätietoja:

TA-Asumisoikeus Oy
Kuopion toimisto
Sini Vartiainen
Puh. 045 7734 9258

Tilaamalla TA:n uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedon uusista asunnoista, tapahtumista ja eduista.