Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Tammikuiset terveiset Naantalin messutyömailta

Teimme vuoden ensimmäisen työmaakäynnin tammikuun lopulla ja mikä muutos kuukaudessa onkaan tapahtunut! Aloitimme työmaakierroksen Lounatuuli 13:sta ja 15:stä, jossa rivitalojemme ulkoverhoilu oli jo loppusuoralla ja ensimmäisiä katoksia jo rakennettiin asuntojen sisäänkäyntien yhteyteen.

Kurkkasimme myös toisen messuasuntomme sisään. Sisällä asunnossa oli kaikki väliseinät jo paikoillaan ja nyt pystyi jo hyvin hahmottamaan, millainen pohjaratkaisu asuntoon tulee. Seinien ja lattioiden tasoituksetkin näyttivät jo valmiilta. Seuraavalla kerralla täällä on varmaan jo kaapit paikoillaan ja ehkä jopa seinät maalattu!

Lounatuuli 13:n ja 15:n 21 huoneistoa valmistuvat talo kerrallaan, jotta eri työporukat voivat tehdä samanaikaisesti eri työvaiheita. Kun yhdessä asunnossa on kalusteasentajat laittamassa keittiönkaappeja paikoilleen, tehdään toisessa asunnossa lattioita. Kolmannessa puolestaan saa maalari, sähkäri tai putkari tehdä omia töitään rauhassa. Vaikka nytkin työmaalla oli lähes 40 työntekijää työntouhussa, oli työmaalla rauhallinen tunnelma ja hommat etenivät ripeästi.


Lounatuulesta jatkoimme matkaa kohti Naantalin keskustaa ja piipahdimme Asuntomessujen viralliseksi oheiskohteeksi valmistuvassa Tuulensuunkatu 27:ssä. Tämä asumisoikeuskerrostalo valmistuu jo huhtikuun lopussa, ja työmaa olikin jo tosi pitkällä!

Rakennustelineet talon ulkopuolelta oli purettu, ja nyt näimme upean puuverhoillun kerrostalon ensimmäistä kertaa kokonaan. Ja kuinka kaunis siitä tuleekaan! Ulkopuolisista töistä käynnissä oli muun muassa parvekelasien ja parvekkeen kaiteiden asennus.


Sisällä messujen esittelyasunnoissa oli käynnissä jo kalusteasennukset ja asunnot olivat täynnä kaappeja! Näyttää siltä, että säilytystilaa tulee ainakin tarpeeksi 😊. Toisen kerroksen kalusteasennukset ovat kuulemma jo ensi viikolla valmiit ja sitten aletaan jo tekemään lattioita. Kun seuraavan kerran menemme messutiimin kanssa Naantaliin helmikuussa, taitaa nämä asunnot olla jo lähes valmiita!


Kuvasimme reissun aikana myös uuden messuvideon, joka valmistunee ensi viikon aikana! Kaikki messuvideomme löydät Youtubesta ja pääset niihin myös tämän sivun linkistä. Käy katsomassa!