Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Loppusilauksia Lounatuulessa

Lounatuulen 13 ja 15 piha ei näytä enää ronskilta työmaalta. Suuret koneet ovat hävinneet ja kova rakentamisen meteli on laantunut.  Kunttaa kuljetellaan paikoilleen, uusi asfaltti tuoksuu, pihakivetyksiä asetellaan ja talojen seiniin on ilmestynyt asuntojen numerokyltit. Pitkän rakennusprosessin lopputulema häämöttää jo, ja silmien eteen alkaa muodostua kaunis ja viihtyisä sisäpiha viimeisteltyjen rivitalojen suojiin.

Asuntojen edustoille on rakentunut kukkapenkkejä, joissa osassa istutuksetkin jo vihertävät. Terasseilla ja parvekkeilla valmiit kaiteet ja laudoitukset kutsuisivat nauttimaan auringosta ja limonadista hiljaa huojuvien mäntymaisemin eteen. Mutta maltetaan vielä hetki.

Tontin korkeimmalla kohdalla olevalle pihasaunalle on taattu pääsy myös esteettömästi, kun rappujen viereen on asennettu porrashissi. Jämäkät betonista valetut portaat sulautuvat hyvin luontoon rouheudellaan, eivätkä varmasti huoju askelien alla. Pihalla liikkuminen tulee sujumaan sulavasti muutenkin, sillä ympyrän muodostava kehä kulkee tasaisena talojen ohi.

Sisätiloissa kaikki on jo valmista. Kalusteet ja koristelut on aseteltu ja stailattu paikoilleen hyvällä maulla ja joka kerta kohteissa käydessä saa ihastella lopputuloksia. Yhteistyökumppaneiden kanssa on tänäkin vuonna tehty hyvää yhteistyötä ja saatu aikaan toimivia ja katseen vangitsevia kokonaisuuksia. Eri mediat käyvät kuvaamassa kohteita, ja uskallan väittää, että on tulossa inspiroivaa ja mielenkiintoista materiaalia näistä ainutlaatuisista asuntomessukohteista ja messualueesta.

Koko messualueella alkaa näyttää siltä, että viimeistelyjä tehdään vähän kaikkialla. Tulevan messuportin alueelle nousee suuria telttoja ja kaunis luonnon halki kuljettava tie tulee tuomaan messuvieraita lähemmäs upeita kohteita aina ylemmäs mäelle nousten.

Näyttää jo aika valmiilta. Ja työmaamestarin sanoin ”niin kuuluukin, messuihin on enää pari viikkoa”. Kovassa helteessä tehdään vielä viimeisiä pihatöitä, kunnes on aika avata tämän kesän Naantalin asuntomessujen 2022 portit messuvieraille.