Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Menneitä asuntomessuja muistellen – Kodikas rivitalo Mäntsälässä

Asuntomessut ovat tältä vuodelta taputeltu ja emmekä ensi kesänä ole mukana Loviisan Asuntomessuilla, joten nyt on hyvä hetki katsoa taaksepäin. Viime kesän Asuntomessut olivat jo seitsemännet messut, joilla TA oli mukana. Ensimmäisen kerran TA:n talo nähtiin Asuntomessuilla Mäntsälässä vuonna 1992.

1992 Mäntsälässä Asuntomessujen teemana oli kestäväkehitys ja kierrätys. Kaikissa messutaloissa oli lämpökompostori ja jätteiden lajittelumahdollisuus. Maalämmitys oli tullut öljyn ja sähkön rinnalle ja tätä uututta esiteltiin messuvieraille.

Asuntomessut toteutettiin mäntymetsäiselle rinnealueelle, jonne valmistui 52 asuntoa. Näytteille asetettiin 38 asuntoa, joista 26 oli omakotitaloissa ja loput rivitaloissa. Rivitaloihin toteutettiin sekä omistus-, vuokra- että. asumisoikeusasuntoja, jotka tuohon aikaan olivat uusinta uutta. Alueella sijainnut vanhainkoti saneerattiin päiväkodiksi ja messujen oheiskohteena esiteltiin maatilan päärakennuksen peruskorjaus.

Puurakentaminen oli messuilla vahvasti esillä ja myös TA:n messutalo oli puinen rivitalo, Kurjenpolvi 2. TA-Yhtymä Oy rakennutti kolmen rivitalon kokonaisuuden, jossa on yhteensä 57 asuntoa. Myöhemmin osa asunnoista on myyty, mutta kolme asuntoa on edelleen TA:n omistuksessa olevia vuokra-asuntoja.Arkistoista löytyneitä kuvia messukohteen asunnosta alkuperäisessä asussaan. Nykyisin asunnot on remontoitu.

Valitettavasti kukaan nykyisistä TA:laisista ei oikein hyvin muista Mäntsälän asuntomessuja eikä messuaikaisia kuviakaan TA:laisten arkistoista löytynyt. Seuraavista messuista, joilla TA oli mukana vuonna 1997 kuvia ja muistoja löytyy jo enemmän! Niistä lisää seuraavassa postauksessa.

Tutustu tarkemmin Kurjenpolvi 2 vuokra-asuntoihin