Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Lohjan Asunto­messu­asuntojemme hakuaika alkaa nyt!

Lohjan Asuntomessuilla 2021 on haettavissa 34 energiatehokasta TA:n asumisoikeusasuntoa. Asuntojemme ensimmäinen hakuaika on 30.4.-18.5.2020. Asunnot ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja mikäli mielit saada oman kodin upeasta messutalostamme, hakea kannattaa heti! Asuntojen sähköisen hakulomakkeen löydät täältä >>

Osoitteeseen Sahapiha 6 rakennetaan kuusikerroksinen kerrostalo, johon tulee 34 modernia ja energiatehokasta asumisoikeusasuntoa. Asuntojen koot tulevat vaihtelemaan noin 40-neliöisistä kaksioista yli 80-neliöisiin, neljän huoneen asuntoihin.

Ekologisen talon asuntoihin ei tule omia huoneistokohtaisia saunoja, mutta talon ylimpään kerrokseen suunnitellaan viihtyisää yhteissaunaa, josta on upea järvinäköala. Saunasta pääsee vilvoittelemaan kattoterassille ja rentoutumaan kauniin luontomaiseman ääreen.

Ylimmän kerroksen kattoterassille tulee myös viljelylaatikot sekä pieni kesäkeittiö asukkaiden yhteiseen käyttöön. Maantasokerrokseen puolestaan tulee viereisen vuokratalon kanssa yhteiskäytössä oleva kerhotila. Asumisoikeusasukkaat voivat käyttää myös viereisen vuokratalon alakertaan toteutettavaa yhteiskäyttötilaa, jonka käyttötarkoitus tarkentuu myöhemmin.

Talon katolle asennetaan aurinkopaneeleja, joilla tuotetaan pääosa kiinteistön sähköstä. Kaikkiin asuntoihin asennetaan sälekaihtimet ja parvekkeet lasitetaan, jotta asuntojen viilennys- ja lämmitystarve vähenee.

Hiidensalmelle muodostuu kokonaan uusi asuinalue kesän 2021 asuntomessuille. Alueelle on suunnitteilla myös päiväkoti, palvelutalo sekä kortteliravintola. Myöhemmin alue täydentyy muun muassa ruokakaupalla. Hiidensalmi sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Lohjan keskustan monipuolisista palveluista aivan Lohjanjärven rannalla.

Eikö kuulostakin hyvältä?