Oulun Karjasillalle osoitteeseen Lintulammentie 15 B on rakenteilla vuokra-asuntoja senioreille.

Karjasillan asuinalueelle Ouluun on rakenteilla senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa Höyhtyän ostoskeskuksen välittömään läheisyyteen valmistuvaan uuteen kortteliin kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 77 seniorivuokra-asuntoa. Asunnot valmistuvat arviolta kesäkuun 2022 lopussa, ja niihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Seitsemänkerroksinen talo valmistuu Karjasillan Kulman uudelle alueelle, osoitteeseen Lintulammentie 15 B. Asunnot ovat erikokoisia yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Pienimmät asunnot ovat kooltaan 34 m² ja suurimmat 77,5 m². Osassa asunnoista on lasitetut parvekkeet ja osassa ranskalaiset parvekkeet.

Lintulammentie 15 B:n pääurakoitsijana toimii Hartela Pohjois-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit M3 Oy.

Vanhusten itsenäistä asumista tukevia tilaratkaisuja

Asunnoista osa on suunnattu huonokuntoisille vanhuksille, mikä on huomioitu myös asuntojen varustelussa.
– Asunnoissa B1-B41 on vanhusten itsenäistä asumista tukevia tilaratkaisuja ja varusteita, kuten inva wc-istuin, käsijohteellinen pesuallas ja turvaliesi. Kerroskäytävät, hissi ja yhteistilat on myös toteutettu väljemmällä mitoituksella. Nämä asunnot, kerroskäytävät ja yhteistilat on myös varustettu automaattisella sammutusjärjestelmällä, TA-Yhtiöiden aluejohtaja Jouni Rautiola kertoo.

Yhteisöllisyyttä tukemaan asukkaiden käyttöön valmistuu lähes 90 neliön kokoinen asukastupa. Yhteisiin tiloihin kuuluvat myös talosauna, pesula sekä ulkoiluvälinevarastot ja asuntokohtaiset irtainvarastot. Sisäpihalle valmistuu kuntoilu-, leikki- ja oleskelualue, joka on yhteiskäytössä viereisten talojen kanssa. Autopaikat sijoitetaan autohalliin, josta on esteetön kulku talon kerroksiin.

Talon maantasokerroksen valmistuu 56 neliön toimisto-/palvelutila, johon haetaan vielä vuokralaista.

– Tila soveltuu hyvin kotihoidon palveluntuottajalle, joka on kiinnostunut tarjoamaan palveluita talon asukkaille, Jouni Rautiola sanoo.

Kuka voi päästä asukkaaksi?

Lintulammentie 15 B:n länsipuolen portaan asunnot B1-B41 on suunnattu huonokuntoisille vanhuksille. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin tai muun asiantuntijan tekemä todistus tai -lausunto, jolla voi todistaa kuuluvansa kyseiseen erityisryhmään. Liitteet voi toimittaa sen jälkeen, kun asuntoa tarjotaan. Itäpuolen portaan asunnot B42-B77 on suunnattu kaikille seniori-ikäisille.

Hakuaika Lintulammentie 15 B:n vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 28.3.2022 saakka. Asukasvalinnat tehdään heti hakuajan päätyttyä hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Asukasvalinnat tehdään asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asukasvalintaperusteiden mukaisesti. Asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Ensimmäisen hakuajan jälkeen mahdollisesti vapaaksi jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus tai TA-Yhtiöiden toimistolla osoitteessa Rautatienkatu 28 (avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).

Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy TA-Yhtiöiden nettisivuilta.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet