Lounatuuli 13 ja 15 -osoitteisiin valmistuu vuokra-asuntoja

Naantalin kesän 2022 Asuntomessuille on valmistumassa 21 vuokra-asunnon rivitalokokonaisuus, jonka kruunaa elämyksellinen puulämmitteinen pihasauna. Osoitteisiin Lounatuuli 13 ja 15 valmistuvat asunnot rakennuttaa TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Yhtymä Oy. Vuokra-asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Lounatuuli 13:n ja 15:n rakennustyöt ovat loppusuoralla, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika vuokra-asuntoihin on 20.5.–6.6.2022, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Asunnot valmistuvat kesän 2022 Asuntomessuille, ja muuttamaan pääsee messujen jälkeen elo-syyskuun vaihteessa. Asuntomessuilla 15.7.–14.8.2022 messukävijöille esitellään kaksi rivitaloasuntoa sekä tunnelmallinen pihasauna.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Turun Teollisuuden Rakentajat Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Haroma & Partners Oy.

Laadukkaita asuntoja merellisellä alueella

Lounatuuleksi nimetylle asuntomessualueelle valmistuu jyhkeiden kallioiden päälle merellinen ja saariston luontoa kunnioittava asuinalue.

Messualueen korkeimmalle kohdalle nousee laadukkaita vuokra-asuntoja. Kallioiselta ja mäntymetsäiseltä tontilta avautuu upeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin. Puuverhoillut talot on sijoiteltu tontin laitamille siten, että olohuoneiden ikkunasta avautuu lähes kaikista asunnoista metsämaisema. Talojen keskellä on niin ikään mahdollisimman luonnontilaan jätetty piha-alue.
– Lounatuuli 13 ja 15:n asunnot ovat kooltaan 66 neliön kolmioita, 95 neliön neljän huoneen asuntoja sekä 119 neliön viiden huoneen asuntoja. Asunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on korkeat kahden kerroksen olohuoneet. Osassa asunnoista on oma sauna, markkinointiasiantuntija Anu Vähäkallio TA-Yhtiöistä kertoo.

Pitkälti energiaomavaraisen yhtiön lämmitysmuotona on maalämpö. Taloissa on lattialämmitysjärjestelmä, ja jokaisessa asunnossa on lisäksi viilennyslaite. Talojen katoilla on aurinkopaneelit, joiden avulla tuotetaan sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön. Ylijäävää sähköä voidaan tallentaa teknisissä tiloissa akkuihin. Pihalle tulee istutuslaatikoita, oleskelualue sekä lasten leikkimetsä. Pihalla on myös hulevesikosteikko, johon sadevedet johdetaan.

– Rivitalokokonaisuuden kruunaa elämyksellinen pihasauna, joka sijoittuu tontin korkeimmalle kohdalle. Puulämmitteisen saunan persoonalliset lauteet ja katto- sekä seinäpaneelit on tehty tontilla aiemmin kasvaneista ja myrskyn kaatamista puista, Anu Vähäkallio sanoo.

Asukasvalintaperusteet ja hakeminen

Asuntohakemuksen voi täyttää osoitteessa https://ta.fi/vuokrahakemus.

Asukasvalinnoissa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn määrittelemiä hakijaruokakunnan koon mukaisia enimmäistulorajoja.

Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy TA-Yhtiöiden nettisivuilta.

Asuntomessujen oheiskohde Naantalin keskustassa

TA-Yhtiöillä on lisäksi Naantalin keskustassa Asuntomessujen virallinen oheiskohde, keväällä valmistunut puuverhoiltu kerrostalo Tuulensuunkatu 27. Kaukolämmöllä lämpiävän ja ympäristöystävällisesti rakennetun asumisoikeuskerrostalon kaikki 22 asuntoa on varattu ja ensimmäiset asukkaat muuttivat sisään toukokuun alussa. Oheiskohde avataan yleisölle jo kesäkuussa, ja on avoinna 1.6.–14.8. päivittäin kello 10–18.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet