Vuoksi 4:n asumisoikeusasunnot ovat rakenteilla Naantalissa

Naantalin Luonnonmaalle, Perhetalon alueelle, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Vuoksi 4 kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 38 asumisoikeusasuntoa. Asunnot valmistuvat arviolta syksyllä 2024.

Perhetalon uusi asuinalue kasvaa syksyllä 2024, kun alueen ensimmäinen kerrostalo valmistuu. Samalla alueen asuntokanta monipuolistuu, kun alueelle tulee ensimmäiset asumisoikeusasunnot.


Vuoksi 4:n rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa 2023. Kohteen pääurakoitsijana toimii Pohjola Rakennus Oy, ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut TA-Yhtiöihin kuuluva Tapartia Oy, pääsunnittelijana Jaakko Peltonen.

Vuoksi 4:n ekologiset asunnot lämpenevät maalämmöllä ja niitä voidaan viilentää kesäaikana samalla järjestelmällä. Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleita, joiden avulla tuotetaan osa kiinteistön sähköntarpeesta.

Asumisoikeusasuntoja monenlaisiin tarpeisiin

Rakenteilla olevissa asumisoikeusasunnoissa on vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin: niin yksin tai kaksin asuville kuin isommillekin perheille. Taloon valmistuu asuntoja kaksioista neljän huoneen asuntoihin. Pienimmät asunnot ovat kooltaan 43 ja suurimmat 85 m².

– Naantalissa on paljon kysyntää uusille asumisoikeusasunnoille. Kesällä 2022 Naantalin keskustaan valmistuneeseen asumisoikeustaloomme haki noin sata hakijaa. Luonnonmaan asumisoikeusasunnoista onkin tullut jo kyselyitä, TA-Asumisoikeus Oy:n myyntipäällikkö Tuula Rajamäki kertoo.

Vuoksi 4:n asuntojen neliöt on hyödynnetty tehokkaasti ja pohjaratkaisut ovat avarat ja toimivat. Jokaisella asunnolla on oma parveke, ja makuuhuoneet ovat tilavia. Ylimpään kerrokseen tulee asukkaiden käyttöön saunaosasto.

Asukkaiden autoille on pihalla ja autokatoksessa yhteensä 70 autopaikkaa pihalla ja autokatoksessa. Polkupyörille on varattu oma huoltotila ulkoiluvälinevaraston yhteyteen.

Kiinteistö on savuton.

Kehittyvä asuinalue luonnon helmassa

Perhetalon asuinalue rakentuu Rymättyläntien eteläpuolelle, Luonnonmaan saarelle, noin kahden kilometrin päähän Naantalin keskustasta.

Alueelle valmistuu vuonna 2023 Luonnonmaan perhetalo, joka kokoaa lapsiperheiden palvelut saman katon alle. Perhetaloon on tulossa mm. päiväkoti, alakoulu sekä liikunta- ja tapahtumatiloja. Alueella on myös kauppa sekä pelikenttiä ja ulkoilualueita. Upea saaristoluonto alkaa takapihalta. Meri ja golfkenttä ovat myös lähellä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Haku Vuoksi 4:n asumisoikeusasuntoihin alkaa syksyllä 2023.

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan toistaiseksi siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea. Naantalissa numero haetaan sähköisesti osoitteessa https://www.naantali.fi/fi/form/asoikeusasunnon-jarjestysnumeroh.

Asumisoikeusasunnon hakeminen muuttuu lakimuutoksen myötä 1.9.2023 alkaen. Syyskuun alusta alkaen järjestysnumeroita myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle ARAsta.
Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä hakuajan alettua osoitteessa ta.fi/asohakemus.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Vuoksi 4:n asumisoikeusasunnot ovat rakenteilla Naantaliin

 

Tiedotteet