Asunnon remontointi ja muutostyöt

Voit tarkistaa vastuunjakotaulukostamme, mitkä huoneiston kunnossapitoon liittyvät asiat ovat sinun ja mitkä taloyhtiön vastuulla. Jos ajatuksissasi on tehdä muutostöitä tai remonttia asunnossasi, hae aina etukäteen kirjallinen lupa kiinteistömanagerilta. Luvaton ja vastoin ohjeita tehty remontointi saattaa johtaa korvausvastuuseen. Asunnoissa ei saa tehdä mitään rakenteellisia muutoksia. Asumisoikeusasunnoissa osasta muutostöistä voi saada hyvitystä mahdollisen asunnosta luopumisen yhteydessä.

Lue ohje lisä- ja muutostöistä
Katso vastuunjakotaulukkomme

Seinä- ja kattokiinnitykset

Seinäkiinnityksissä on hyvä huomioida erilaiset seinämateriaalit, jotta kiinnityksistä tulee turvallisia. Voit varmistaa oikeanlaiset kiinnitys- ja ripustusohjeet esimerkiksi rautakaupasta. Ennen naulaamista ja poraamista tulee myös tarkistaa, ettei kiinnityskohdan alla kulje sähköasennuksia tai vesijohtoja. Kosteissa tiloissa reikien tekeminen on kielletty roiskevesialueella. Haljenneista tai irronneista laatoista tulee ilmoittaa välittömästi huoltoyhtiölle. Kattoon ei saa kiinnittää kattopistorasioihin kuuluvien valaisimien ja palovaroittimien lisäksi mitään muuta. Myöskään huoneiston välioviin, kiinteisiin kalusteisiin ja ikkunanpuitteisiin ei saa tehdä kiinnityksiä.

Sälekaihtimet ja rullaverhot

Ikkunoiden väliin kiinnitetyt sälekaihtimet voi asentaa omalla kustannuksellaan kiinteistömanagerin luvalla. Sälekaihtimet tulee jättää korvauksetta paikoilleen pois muutettaessa. Rulla- ja muut verhot tulee kiinnittää seinään, ei ikkunakarmeihin eikä peitelistoihin.

Turvalukko ja ovisilmä

Huoneiston ulko-oveen voi omalla kustannuksellaan asentaa turvalukon, ovisilmän tai saranatapit. Nämä tulee jättää korvauksetta paikoilleen poismuuttotilanteessa. Lisäksi on huolehdittava, että kaikki turvalukon avaimet palautetaan avainten luovutuksen yhteydessä. Mikäli turvalukon avainta ei ole annettu huollolle ja asuntoon pitää pikaisesti päästä, voidaan aiheutuneet kulut laskuttaa asukkaalta.