Turumankatu 14:n vuokratalo valmistuu Helsingin Kruunuvuorenrantaan keväällä 2023

Helsingin Kruunuvuorenrannan asuntotarjonta täydentyy uusilla vuokra-asunnoilla. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Turumankatu 14 viisikerroksisen talon, johon valmistuu kaikkiaan 18 vuokra-asuntoa. Asunnot valmistuvat arviolta maaliskuun 2023 lopulla, ja niihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Turumankatu 14 vuokratalon rakennustyöt ovat hyvällä mallilla. Ensimmäinen hakuaika vuokra-asuntoihin on 9.-26.12.2022. Turumankatu 14:n pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Turumankatu 14 valmistuu osaksi modernia asuinkorttelia, jossa on lisäksi TA-Yhtiöiden rakennuttamia ARAn rahoittamia asumisoikeusasuntoja sekä vapaarahoitteisia hitas-omistusasuntoja. Korttelin suunnittelu alkoi vuonna 2018 ja rakentaminen vuonna 2020. TA-Yhtiöiden kokonaisuudessa on kaikkiaan 184 asuntoa, ja ne on kaikki rakentanut Lujatalo Oy. Rakenteilla on Turumankatu 14:n vuokrakohteen lisäksi vielä yksi asumisoikeuskohde ja yksi hitas-omistusasuntokohde, muut talot ovat valmistuneet. Lisäksi samassa korttelissa on jo valmistuneita NAL-Asunnot Oy:n rakennuttamia vuokra-asuntoja ja Peab Oy:n vapaarahoitteisia omistusasuntoja.

Vuokrakoteja merellisessä asuinkorttelissa

Vuokratalo valmistuu Kruunuvuorenselän itärannalle, uniikille paikalle vastapäätä kaupunkia. Vuokra-asuntoja on Turumankatu 14:ssä tarjolla erilaisiin elämäntilanteisiin.

– Monipuolisessa asuntovalikoimassa on erikokoisia kaksioita sekä kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Pienimmät asunnot ovat 35,5 m² ja suurimmat 86,5 m². Pohjaratkaisut ovat avaria – keittiöt liittyvät luontevasti osaksi oleskelutiloja. Ensimmäisen kerroksen asunnoissa on laatoitetut terassit ja muiden kerrosten asunnoissa lasitetut parvekkeet. Kiinteistö liitetään kaukolämpöverkkoon, ja asuntoihin tulee
lattialämmitys sekä lattiaviilennys, myyntineuvottelija Laura Korhonen TA-Yhtiöistä kertoo.

Asukkaiden käytössä on monipuoliset yhteistilat: talopesula ja kuivaushuone sekä lastenvaunuvarasto ja ulkoiluvälinevarasto. Ylimmässä kerroksessa on talosauna vilvoitteluparvekkeineen sekä kattoterassi, jota asukkaat voivat vapaasti käyttää. Autopaikat on sijoitettu maanalaiseen parkkihalliin ja kadun varteen. Kiinteistö on savuton.

Laajasalon länsirannalla sijaitseva Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, joka on suunnitelmien mukaan 13 000 ihmisen koti vuonna 2030. Alueen palveluja kehitetään parhaillaan ja valmistuessaan Kruunuvuorenrannassa on erinomaiset palvelut: koulut, päiväkodit, liikuntapaikat, leikkipuistot, terveyspalvelut ja kaupat.

– Valmiina on jo nyt mm. ruokakauppoja ja päiväkoteja. Myös Kruunuvuorenrannan peruskoulu on aloittanut toimintansa yläasteen oppilaiden opetuksella ja kasvaa vuosi vuodelta. Ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat Kruunuvuorenrannassa omaa luokkaansa: merenrantaa kiertävät ulkoilureitit ja luontopolut, Laura Korhonen sanoo.

Lisätietoja Turumankatu 14:n vuokra-asunnoista ja hakemisesta löytyy TA-Yhtiöiden nettisivuilta.

Kuka voi päästä asukkaaksi?

Valtion tukemat ARA-vuokra-asunnot vuokrataan asuntoa eniten tarvitseville. Asukasvalinnat tehdään asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asukasvalintaperusteiden mukaisesti. Asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnat tehdään hakuajan päätyttyä hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus.

Lisätietoja asukasvalintaperusteista löytyy osoitteesta ta.fi/asumismuodot/vuokra-asunnot/asukasvalintaperusteet.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet