Wolter Ramsayn katu 7 ARK havainnekuva 800x600


Lahden Hennalaan on valmistumassa vuoden 2019 tammikuun lopulla uusia vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Yhtymä Oy rakennuttaa osoitteeseen Wolter Ramsayn katu 7 kerrostalon, johon tulee 45 vuokra-asuntoa.


Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Haku vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 11.11.2018 saakka.

Wolter Ramsayn katu 7 kerrostaloon tulee asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin, yksiöistä kolmioihin. Yksiöt ovat kooltaan 32 m², kaksiot 41–51 m² ja kolmiot 65–66 m². Hyvin suunnitellut pohjaratkaisut ja modernit pintamateriaalit tekevät asunnoista toimivia ja viihtyisiä. Asuinhuoneiden lattiat ovat helppohoitoista laminaattia, ja kylpyhuoneissa on tyylikkäät laattalattiat. Kolmioissa ja isoimmissa kaksioissa on oma sauna. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet.

Kiinteistö on täysin savuton. Käytännössä tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. TA-Yhtiöt on siirtymässä vähitellen kohti savutonta asumista, ja TA-Yhtiöiden uudet vuokra- ja asumisoikeuskiinteistöt ovat valmistuessaan täysin savuttomia. Muutoksella TA-Yhtiöt haluaa olla osaltaan luomassa terveellisempää asuinympäristöä.

Wolter Ramsayn katu 7 rakennetaan varuskunta-alueena tunnettuun Hennalaan, jota on varuskunnan lakkauttamisen jälkeen kehitetty viehättäväksi ja puistomaiseksi asuinalueeksi. Vanhat punatiiliset kasarmirakennukset ja jykevät puut pyritään säilyttämään ja alue tulee myös tulevaisuudessa henkimään historiaa. Pari kilometriä Lahden eteläpuolella sijaitsevasta Hennalasta on erinomaiset kulkuyhteydet keskustaan. Kävelyetäisyydellä on niin päiväkoti, koulu kuin kauppakin. Myös Salpausselän upeat ulkoilumaastot sekä Launeen perhepuisto ovat lähellä.

Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on 26.10.-11.11.2018. Asuntoja haetaan täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Etelä-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Ilkka Ridanpää Oy.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Lahden toimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 922 2469

Tiedotteet