Kauko Tiainen muutti vastavalmistuneeseen asumisoikeusasuntoon Helsingin Roihuvuoreen 2019. Viimeisimmän vuoden aikana kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka, sillä koronan myötä myös työt siirtyivät toimistolta kotiin.

Lue lisää

Perhepäivähoitajana toimiva espoolainen Piia Kuntsi asuu miehensä sekä koiransa kanssa Tiistilässä, Matinkylän kupeessa lähellä meren rantaa.  Piia muutti Kalastajanmäen vuokra-asuntoon loppuvuodesta 2020. Se, että asunnoksi valikoitui juuri TA:n vuokra-asunto, oli sattumaa.

Lue lisää

Erkki Hietala asuu vaimonsa Railin kanssa Senja-seniorikorttelissa Jyväskylän Kortepohjassa. Eläkkeellä oleva pariskunta nauttii siitä, että yhteistiloissa on monenlaista toimintaa ja juttuseuraa, ja että
valmiiseen ruokapöytään pääsee halutessaan vaikka kolmesti päivässä.

Lue lisää

Keväinen aurinko herättelee luontoa merellisessä Raisiossa ja kimmeltelee horisontissa pirskahtavilla aalloilla. TA:n syksyllä 2019 valmistuneessa Pellonraivaajankadun asumisoikeuskohteessa asuva Outi Ääri viettää nyt toista kevättä uudessa kodissaan, josta tuli hänelle pettymyksen jälkeen unelmien koti.

Lue lisää

Anne Jurmu on onnellinen kodistaan Oulun Alppilassa. Valoisa pieni kaksio, mukavat naapurit ja lähellä sijaitsevat palvelut ovat Annen ja 6-vuotiaan Armas-chihuahuan mieleen. Huoleton ja kohtuuhintainen vuokra-asunto on tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. ”Mummun pikkukaksiossa” kyläilevät mielellään lapsenlapsetkin.

Lue lisää

Mikä olisi se omalta tuntuva asuinalue, entä haluttaisiinko rivitalo- vai kerrostaloasunto? Oma vai asumisoikeus? Näitä kysymyksiä Mirjami Makkonen kävi läpi vaimonsa Elinan kanssa, kun pariskunta etsi väliaikaisen vuokrakaksion jälkeen pysyvämpää yhteistä kotia. Sopiva asuinalue ja upouusi asumisoikeuskoti löytyivät lopulta Tampereen Härmälänrannasta.

Lue lisää

Tamperelainen Heli näki muutama vuosi sitten ilmoituksen Tampereen Haukiluomaan osoitteeseen Pahkakatu 8 rakenteilla olevasta kerrostalosta. Ilmoituksen asunto oli mielenkiintoisin, sillä se oli talon ylimmästä kerroksesta. Asunto oli sopivan kokoinen ja siinä oli Heliä miellyttävä pohjaratkaisu. Asunnossa oli oma sauna, vaatehuone sekä lasitettu parveke – kaikki mitä voi toivoa. Heli laittoi hakemuksen, pääsi uudiskohteen tarjouskierrokselle ja sai juuri toivomansa asunnon.

Lue lisää

Asukastarinoita