Espoon Hansavalkamaan, osoitteeseen Valkamanpelto 4, on rakenteilla asumisoikeusasuntoja.

Espoon Kauklahden asuntotarjonta laajenee uusilla asumisoikeusasunnoilla. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa 24 rivitaloasuntoa Hansavalkaman uudelle alueelle osoitteeseen Valkamanpelto 4. Asunnot valmistuvat arviolta maaliskuussa 2022.

Rakennustyöt on aloitettu, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 3.5.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Teema-arkkitehdit Oy.

Valkamanpelto 4:n rivitalot ovat kaksikerroksisia. – Asunnot ovat neljän ja viiden huoneen asuntoja, kooltaan 87–117 m². Tilavat asunnot sopivat isommallekin perheelle tai vaikkapa kotona työskentelevälle. Asumismukavuutta lisäävät oma terassi, ranskalainen parveke ja sauna. Talojen keskelle rakennetaan viihtyisä leikki- ja oleskelualue, ja autoille on tarjolla katospaikkoja, myyntineuvottelija Sari Manninen TA-Yhtiöistä kertoo.

Pientalovaltaisella Hansavalkaman alueella Kauklahden palvelut ja vehreät ulkoilumaastot ovat lähellä. Koulut alakoulusta yläkouluun ja päiväkodit ovat kävelyetäisyydellä, samoin kirjasto ja päivittäistavarakauppa. Kauklahden juna-asemalle on noin kilometrin kävelymatka, ja matka Helsingin keskustaan taittuu junalla 30 minuutissa.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Espoossa sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Sari Manninen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet