Kanslerintie 17 asumisoikeustalo valmistuu Turkuun

Turun Iso-Heikkilään on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta joulukuussa 2021. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Kanslerintie 17 kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 30 asumisoikeusasuntoa.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 3.5.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Mangrove Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit Oy.

Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita

Viisikerroksiseen kerrostaloon tulee kaksioita ja kolmioita. – Kaksiot ovat kooltaan 46–50 m² ja kolmiot 65–73,5m². Asunnoissa on käytetty laadukkaita ja ajattomia materiaaleja. Eteisen kaapistoissa on peililiukuovet, ja keittiössä on kalusteuuni sekä keraaminen liesitaso. Asuinmukavuutta lisäävät lasitetut parvekkeet kaikissa asunnoissa. Kolmioissa on myös omat saunat, myyntineuvottelija Tiina Iivarinen TA-Yhtiöistä kertoo.

Asukkaiden yhteiskäyttöön valmistuu monipuoliset tilat, joihin kuuluvat muun muassa pesula, kuivaushuoneet, kerhohuone ja talosauna. Asukkaiden on mahdollisuus vuokrata pihalta autolle joko lämmityspistoke- tai katospaikka. Kiinteistö on savuton. Kohteessa vedenkulutus mitataan asuntokohtaisesti.

Kanslerintie 17 kuuluu energialuokkaan A, ja se on saanut Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta. Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta voivat saada investointihankkeet, joilla syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Näitä ovat Kanslerintie 17:ssä muun muassa maalämpö, aurinkoenergia ja energialuokka A.

Asunnot sijoittuvat Iso-Heikkilän kasvavaan kaupunginosaan Turun keskustan länsipuolelle, noin kahden kilometrin päähän ydinkeskustasta. – Iso-Heikkilä kuuluu suunniteltuun idylliseen ja moderniin Linnakaupungin ympäristöön, joka laajentaa Turun keskusta-aluetta lähivuosina. Alueesta rakennetaan elävää ja monipuolista elinympäristöä, jossa palvelut ovat lähellä, Tiina Iivarinen kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Kanslerintie 17 asumisoikeustalo valmistuu Turkuun. Havainnekuva esimerkkiasunnosta.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Turussa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron saa Turun kaupunkiympäristötoimialan asuntotoimesta. Järjestysnumerohakemuksen voi tehdä sähköisesti lomakkeella täällä.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Kanslerintie 17 asumisoikeustalo valmistuu Turkuun.

Tiedotteet