Tampereen Hervantajärven alueelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Makkarajärvenkatu 80 B 

Etelä-Tampereen uudelle asuinalueelle Hervantajärvelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Makkarajärvenkatu 80 B viisikerroksisen kerrostalon, johon tulee 39 asumisoikeusasuntoa. Talo sijoittuu aivan raitiotien päätepysäkin viereen.

Makkarajärvenkatu 80 B:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 10.5.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta helmikuussa 2022.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Jatke Pirkanmaa Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto Peltonen & Sinisalo Oy.

Asuntoja monenlaisiin tarpeisiin

Makkarajärvenkatu 80 B -asumisoikeustaloon tulee kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja.
– Pienimmät asunnot ovat kooltaan 41,5 m² ja suurimmat 80 m². Alimman kerroksen asunnoilla on lasitetun parvekkeen lisäksi oma pieni asuntopiha. Materiaalivalinnat ovat tyylikkäät ja sopivat moneen makuun, ja arjen toimivuus on erityisesti huomioitu asuntojen suunnitteluvaiheessa, myyntineuvottelija Susanna Vuorinen TA-Yhtiöistä kertoo.

Taloon tulee monipuoliset yhteiset tilat. – Asukkaiden käytössä ovat kuivaushuone, talopesula, lastenvaunuvarasto, ulkoiluvälinevarasto sekä välinehuolto- ja monitoimitila. Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarasto. Myös postipalveluja varten on olemassa tilavaraus, Susanna Vuorinen kertoo.

Sisäpihalle valmistuu suojaisa leikki- ja oleskelualue, joka on yhteiskäytössä naapuriyhtiöiden kanssa. Autoille on katos- ja avopaikkoja, joista yksi on varattu liikuntaesteisille. Makkarajärvenkatu 80 B on savuton kiinteistö.

Asumisoikeustalo sijoittuu Hervannan eteläpuolelle, Ruskontien toiselle puolen. Hervannan palvelut sekä harrastus- ja opiskelumahdollisuudet ovat noin 1,5 kilometrin päässä.

– Uusi Hervantajärven asuinalue hurmaa varmasti luonnon läheisyyttä arvostavan kaupunkilaisen, sillä vehreä ja puhdas luonto ulkoilumahdollisuuksineen on iso osa alueen viehätystä. Alueella voi patikoida, hiihtää ja uida läheisellä uimarannalla. Sijainti on ihanteellinen vaikkapa Hervannassa työskenteleville tai opiskeleville, ja reilussa kahdessakymmenessä minuutissa pääsee ratikalla myös suoraan Tampereen keskustaan. Myös yhteydet linja-autolla ja omalla autolla ovat hyvät, Susanna Vuorinen kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Tampereella sijaitseviin kohteisiin numeron saa Tampereen kaupungin asuntotoimesta tai sähköisesti https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Susanna Vuorinen, TA-Yhtiöt, p. 040 9222 498, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet