Kaarinaan osoitteisiin Herrasniitynkatu 6 ja 8 on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja.

Kaarinan Piispanristin kaupunginosaan, Herrasniityn alueelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Herrasniitynkatu 6 ja 8 rivitaloja, joihin tulee kaikkiaan 29 asumisoikeusasuntoa.

Herrasniitynkatu 6 ja 8:n rakennustyöt ovat käynnissä ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 21.6.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta toukokuussa 2022.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

Monipuolinen asuntojakauma

Asuntojakauma on hyvin kattava, sillä tarjolla on kaksioita (50-56,5 m²), kolmioita (69,5-80 m²), neliöitä (80-89 m²) sekä viisiöitä (95 m²). Osa asunnoista on yhdessä ja osa kahdessa tasossa.

– Asuntoihin tulee kestävät laminaattilattiat ja maalatut seinät. Pesuhuoneet laatoitetaan aikaa kestävin laattavalinnoin valkoisen sekä harmaan sävyin, ja kaikkiin asuntoihin tulee oma sauna. Keittiöiden varustukseen kuuluu keraaminen liesi ja ikkunoihin asennetaan sälekaihtimet. Jokaisella asunnolla on oma laatoitettu piha-alue, kertoo myyntineuvottelija Ida Pajamäki TA-Yhtiöistä.

Asukkaiden varattavissa on autokatos- sekä pistokepaikkoja. Lapsille rakennetaan oma leikkialue rauhalliselle sisäpihalle. Kiinteistö on savuton: tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa lukuun ottamatta mahdollista erikseen merkittyä tupakointipaikkaa.

– Asunnot valmistuvat rauhalliselle paikalle, uudehkolle pientalovoittoiselle asuinalueelle. Kaarinan keskustaan on matkaa reilu kaksi kilometriä, ja Turun keskustaankin ajaa vain noin 15 minuutissa. Lähin päiväkoti on saman kadun varrella, ja Piispanlähteen koulu sekä päiväkoti sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä, Ida Pajamäki kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Kaarinan kaupungin järjestysnumeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://kaarina.fi/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asumisoikeusasunnot/. Vaihtoehtoisesti järjestysnumerohakemuksen voi käydä tekemässä palvelupiste Fiskarissa, osoitteessa Lautakunnankatu 1.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Kaarinaan osoitteisiin Herrasniitynkatu 6 ja 8 on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja.

Tiedotteet