Poutuntie 2c:n asumisoikeusasunnot ovat rakenteilla Nokian keskustaan.

Nokian ydinkeskustaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Poutuntie 2c kerrostalon, johon tulee 39 asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeustalo on osa Nokian kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun voittanutta Helminauha-ehdotusta.

Poutuntie 2c:n rakennustyöt ovat käynnissä ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 5.7.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta elokuun lopulla 2022.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Aihio Arkkitehdit Oy.

Asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Poutuntie 2c on osa vuoden 2018 suunnittelukilpailun voittanutta Helminauha-ehdotusta.

– Poutuntien kerrostalojen muodostama alue sijaitsee kaupungin sisääntuloväylän varrella ja on kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla. Alueen suunnittelussa on pyritty korkealaatuiseen kokonaisuuteen. Sijainti onkin hyvä, läheltä löytyy tarvittavat palvelut ja liikenneyhteydet esimerkiksi Tampereelle ovat hyvät, myyntivastaava Leena Peltola TA-Yhtiöistä kertoo.

Seitsemänkerroksiseen asumisoikeustaloon tulee monipuolisesti erikokoisia asuntoja: yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

– Asunnot sopivat monenlaisiin elämäntilanteisiin, ja niissä on toimivat pohjaratkaisut. Pienimmät asunnot ovat 37,5-neliöisiä saunattomia yksiöitä ja suurimmat 65,5-neliöisiä saunallisia kolmioita. Asunnoissa on ajattoman tyylikkäät pintamateriaalit, parvekkeet on lasitettu ja ikkunoissa on sälekaihtimet, Leena Peltola kertoo.

Talon ensimmäiseen kerrokseen valmistuu kuivaushuone ja ulkoiluvälinevarasto, jotka ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Väestönsuojassa on jokaiselle asunnolle oma irtainvarasto. Autopaikat sijoitetaan kahteen kerrokseen maanpäälliselle pysäköintikannelle. Kiinteistö tulee olemaan savuton.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Ohjeet Nokian kaupungin järjestysnumeron hakemiseen löytyvät Nokian kaupungin verkkosivuilta.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntivastaava Leena Peltola, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3812, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Poutuntie 2c-asumisoikeustalo rakennetaan Nokian keskustaan.

Tiedotteet