Uusia asumisoikeusasuntoja on rakenteilla Kuopion Jynkkään osoitteeseen Varsanpolku 1a

Jynkän kaupunginosaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta heinäkuussa 2022. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Varsanpolku 1a kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 24 asumisoikeusasuntoa.

Asumisoikeustalon rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 6.9.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Uuteen asumisoikeustaloon tulee asuntoja monenlaisiin tarpeisiin, kaksioista neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 44,0–92,5 m². Kaikissa asunnoista on oma sauna. Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Asukkaiden käyttöön tulee yhteinen oleskelu- ja leikkialue. Autoille on lämpöpistokkeella varustettuja paikkoja. Kiinteistö on savuton.

Varsanpolku sijaitsee lapsiperheiden suosimassa Jynkän kaupunginosassa noin kahdeksan kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Vehreässä ja väljästi rakennetussa alle 3 500 asukkaan Jynkässä luonto on läsnä. Alueella on useita lampia, kauniita metsämaisemia ja monipuolisia ulkoilureittejä. Koulut, päiväkodit, leikkipaikat ja nuorisotalo sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Kuopiossa numero haetaan joko sähköisesti osoitteessa www.kuopio.fi/asumisoikeusasunnot tai käymällä Kuopion kaupungin asuntotoimessa Valtuustotalolla, osoitteessa Suokatu 42.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntivastaava Sini Vartiainen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 9258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet