Ouluun on rakenteilla hirsirakenteisia vuokrarivitaloasuntoja osoitteeseen Korvenkylantie 6

Korvenkylän asuinalueelle on rakenteilla uusia vuokra-asuntoja, jotka valmistuvat lokakuun 2021 lopussa. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Korvenkyläntie 6 hirsirakenteisia rivitaloja, joihin tulee kaikkiaan 21 vuokra-asuntoa. Asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Rivitaloja on kaikkiaan neljä: kaksi yksikerroksista ja kaksi kaksikerroksista rivitaloa. Asunnot ovat kaksioita (50,5-51 m²), kolmioita (66,5-79 m²) sekä neljän huoneen asuntoja (89 m²). Kaikissa asunnoissa on oma sauna ja terassi. Asunnoissa on vinyylilankkulattiat, kylpyhuoneiden lattiat ja seinät on laatoitettu. Ikkunoissa on sälekaihtimet.

Jokaiselle asunnolle on kylmä varastotila asunnon yhteydessä sekä lämmin irtaimistovarasto yhden taloista päädyssä. Autoille on autokatospaikkoja, ja asukkaiden käyttöön tulee yhteinen leikki- ja oleskelualue. Kiinteistö on savuton.

Korvenkylän asuinalue sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Oulun keskustasta koilliseen, Kuusamontien läheisyydessä.

Luonnonmukaisesti hirsirakenteiset talot

Talojen ulkoseinät ja julkisivut toteutetaan kokonaisuudessaan luonnonmukaisesti hirsirakenteisina.

– Kyseessä on niin sanottu hybridikohde, jossa betonirakentamisen ja hirsirakentamisen hyödyt on yhdistetty. Hirsi on terveellinen ja ekologinen rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pieni myös kestävän tuotannon takia. Välipohjat ja huoneistojen väliset seinät ovat kuitenkin betonirakenteisia, jolla vastaavasti saavutetaan hyvä ääneneristävyys, TA-Yhtiöiden aluejohtaja Jouni Rautiola kertoo.

Lämmitysmuotona on maalämpö. Huoneistoissa on vesikiertoinen patterilämmitys ja kosteissa tiloissa vesikiertoinen lattialämmitys. Jokainen huoneisto on varustettu huoneistokohtaisella sähkön- ja vedenmittauksella.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Rakennusyhtiö Observo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy.

Miten voi päästä asukkaaksi?

Hakuaika Korvenkyläntie 6:n vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 6.9.2021 saakka.

Asunnot ovat valtion tukemia niin sanottuja yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Asukasvalinnat tehdään hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy TA-Yhtiöiden verkkosivuilta.

Tiedotteet