Uudet asumisoikeustalot valmistuvat Lahdessa osoitteisiin Jaksonkatu 1 ja 9.

Lahteen uudelle asuinalueelle matkakeskuksen ja keskustan välittömään läheisyyteen on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Jaksonkatu 1 ja 7 kaikkiaan 109 asumisoikeusasuntoa, kahteen kerrostaloon. Asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Asumisoikeustalojen rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 6.12.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asumisoikeustalot valmistuvat arviolta tammikuussa 2023.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Erikokoisia asuntoja monenlaisiin tarpeisiin

Kahteen kerrostaloon tulee asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Asuntojen koot vaihtelevat 39 m² ja 80 m² välillä. – Valittavana on erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä neljän huoneen asuntoja. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke ja suuressa osassa myös oma sauna, myyntineuvottelija Iiro Lindqvist TA-Yhtiöistä kertoo. Taloihin valmistuu hyvät yhteistilat: pesula ja kuivaushuone, ulkoiluvälinevarastot sekä monitoimitila.

Asumisoikeustalojen sijainti matkakeskuksen ja keskustan läheisyydessä helpottaa arkea. Kulkuyhteydet ovat hyvät mihin tahansa suuntaan: liikkumaan pääsee kävellen, pyörällä, omalla autolla tai julkisilla. Keskustan palvelujen ja harrastusmahdollisuuksien äärelle kävelee alle 10 minuutissa.
–Asumisoikeustalojen välittömässä läheisyydessä on kaksi pientä päivittäistavarakauppaa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Lähellä on myös esimerkiksi Radiomäen ulkoilualue, Iiro Lindqvist kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Lahdessa numero haetaan sähköisesti Lahden kaupungin nettisivuilla. Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Lahden toimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3900

Uudet asumisoikeustalot valmistuvat Lahdessa osoitteisiin Jaksonkatu 1 ja 9.

 

Tiedotteet