Opistokuja 16 B ja C asumisoikeusasunnot ovat rakenteilla Kuopion Hatsalaan, Puijonkuppeen alueelle

Kuopion Hatsalaan, uudelle Puijonkuppeen alueelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa aivan Puijon viereen, osoitteisiin Opistokuja 16 B ja C kaikkiaan 53 asumisoikeusasuntoa. Arvioitu valmistumisajankohta on lokakuussa 2022.

Opistokujan 16 B ja C:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 3.1.2022 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Rouhiainen Móricz Arkkitehdit Oy.

Huoneistovaihtoehtoja yksiöistä neljän huoneen asuntoihin

Uuteen kerrostaloon tulee asumisoikeusasuntoja monenlaisiin tarpeisiin, yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 32–84,5 m². Neljän huoneen asunnoissa ja osassa kolmioista on omat saunat. Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Taloihin valmistuu hyvät yhteistilat: talosauna, kerhotila, ulkoiluvälinevarastot ja kuivaushuone. Jokaiselle huoneistolle on oma irtainvarasto. Asukkaiden käyttöön tulee myös korttelin yhteiset leikki- ja oleskelualueet. Autopaikat sijoittuvat erilliseen pysäköintilaitokseen.

Uuden Puijonkuppeen asuinalueen ihanteellinen sijainti antaa mahdollisuudet nauttia niin kävelymatkan päässä sijaitsevista keskustan palveluista kuin Puijon lähimetsän vehreästä luonnostakin. Opistokujalta on matkaa Kuopion torille vain alle pari kilometriä. Nimensä Puijonkuppee sai nimikilpailulla.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Kuopiossa numero haetaan joko sähköisesti osoitteessa www.kuopio.fi/asumisoikeusasunnot tai käymällä Kuopion kaupungin asuntotoimessa Valtuustotalolla, osoitteessa Suokatu 42.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Sanna Machul, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2454, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opistokuja 16 B ja C asumisoikeusasunnot ovat rakenteilla Kuopion Hatsalaan, Puijonkuppeen alueelle

Tiedotteet