Hämeenlinnan Asemanrannan asuinalueelle, Vanajaveden rannalle on rakenteilla asumisoikeustalo osoitteeseen Vanainkatu 33.

Hämeenlinnan Asemanrannan asuinalueelle, Vanajaveden rannalle on rakenteilla asumisoikeustalo. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Vanainkatu 33 kaikkiaan 48 asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeustalo valmistuu arviolta elokuussa 2022.

Vanainkatu 33:n rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 3.1.2022 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Marvea Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Huoneistovaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin

Uuteen asumisoikeustaloon tulee asuntoja monenlaisiin tarpeisiin. Asunnot ovat erikokoisia kaksioita (39- 60 m²), kolmioita (61,5-62 m²) ja neliöitä (77 m²). Suurimmassa osassa asunnoista on oma sauna. Asunnoissa on laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet, parvekkeet ovat lasitettuja. Jokaiseen asuntoon kuuluu irtainvarasto. Asukkaiden käytössä on hyvät yhteistilat, muun muassa talopesula, kuivaushuone sekä välinehuolto- ja monitoimitila. Suurin osa autopaikoista sijoittuu läheiseen pysäköintilaitokseen.

Asemanranta sijaitsee luonnon helmassa Vanajaveden rannalla, suuren historiallisen puiston laidalla. Asemanrannan alue on yhdistelmä urbaania asumista ja vehreää luontoympäristöä, jossa on loistavat virkistysmahdollisuudet. Lähes kotiovelta pääsee suositulle rantareitille lenkkeilemään tai pyöräilemään. Terveyskeskus sekä lähikauppa sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä samoin kuin kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas. Päiväkoti on lähes naapurissa, ja keskustaankin on kävelymatka. Myös juna-asema on aivan vieressä.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA-Yhtiöiden nettisivuilla.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Hämeenlinnassa järjestysnumero haetaan palvelupiste Kastellista. Kaupungin nettisivuilta löytyvän järjestysnumeron hakulomakkeen voi toimittaa

  • sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai
  • postitse osoitteeseen Palvelupiste Kastelli, Wetterhoffinkatu 2
    13100 Hämeenlinna

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Jaana Lastunen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3792, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet