Tiedote 24.5.2016

TA-Yhtiöt saneeraa Etelä-Haagassa sijaitsevan vanhan Tiili-Elannon rakennuksen korkealaatuisiksi vuokra-asunnoiksi ja toimitiloiksi. Vanhan rakennuksen viereen rakennetaan lisäksi moderni, viisikerroksinen uudiskohde.

Kauppalantie 2:n rakennukset sijoittuvat Vanhan Turun maantien ja Kauppalantien kulmaan, hyvien liikenneyhteyksien äärelle. Keskeisellä paikalla pitkään tyhjillään ollut rakennus pääsee saneerauksen ja uudisrakennuksen myötä jälleen käyttöön tämän vuoden loppupuolella.

Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelemaan Elannon vanhaan asuin- ja myymälärakennukseen tulee neljä yksilöllistä vuokra-asuntoa ja kolme viihtyisää toimitilaa. Asunnot sijaitsevat talon toisessa kerroksessa ja toimitilat katutasossa, vanhan myymälän tilalla. Vaaleissa, moderneissa asunnoissa näkyy talon historia. Jokaisen asunnon erikoisuutena on vinokattoinen ullakkotila, johon pääsee asunnoista kätevästi sisäportaita pitkin. Vuonna 1927 rakennettu Tiili-Elanto on katujulkisivultaan suojeltu.

Samaan pihapiiriin rakennettavaan uudisrakennukseen tulee kymmenen uutta, korkeatasoista vuokra-asuntoa erilaisin pohjaratkaisuin. Talon ylimmän kerroksen asunnot ovat kahdessa kerroksessa ja niiden erikoisuutena ovat viihtyisät terassit. Talossa on asuinkerrosten lisäksi maan alla sijaitseva puolilämmin autohalli, johon pääsee kätevästi hissillä. Uudisrakennus sivuaa tontin takareunan kalliorinnettä.

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen ja toimitilojen arvioitu valmistuminen on marraskuun 2016 lopulla ja asunnot sekä toimitilat ovat nyt vuokrattavissa. Rakennushankkeen urakoitsijana toimii Pylon Rakennus Oy.

Lisätietoja:
myyntineuvottelija Johanna Karihtala, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3813, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedotteet