piipputori y79

Jyväskylän keskustan tuntumaan, Kankaan entisen paperitehtaan alueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa asumisoikeuskerrostalon lähelle alueen maamerkkinä toimivaa korkeaa piippua ja vanhaa paperitehdasta. Kuuteen asuinkerrokseen tulee 35 asuntoa sekä ullakkokerros saunatiloineen. Asumisoikeustalo jatkaa julkisivultaan punatiilisen tehdasmiljöön ilmettä.

Piipputori 2:n asumisoikeustaloon tulee asuntoja kaksioista neljän huoneen perheasuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 44,5 – 81 m² ja suurin osa niistä on erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Isoimmissa asunnoissa on omat saunat. Asuntojen lattiat ovat helppohoitoista laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät ja lattiat. Autopaikoitus, oleskelualueet, leikkipihat ja jäteratkaisut toteutetaan yhteiskäyttöratkaisuina, jotka palvelevat koko aluetta.

Tourujoen viereen rakentuvasta Kankaasta on muotoutumassa urbaani, tulevaisuuden asuinalue, jossa on asuntojen lisäksi oppilaitoksia ja yrityksiä sekä kulttuuritoimintaa. Keskusta palveluineen on vain noin kilometrin päässä ja kaupunkimaiselle ympäristölle vastapainoa tarjoaa läheinen luonnonsuojelualue.

Asumisoikeustalon urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy. Haku asuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 2.7.2017 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 31.8.2018.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Myyntineuvottelija Maiju Kokkonen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3805, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

piipputori2 y89

Tiedotteet