Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) julkaisi ensimmäistä kertaa kuntakohtaisen vertailun asumisoikeusyhteisöjen käyttövastikkeista. Tästä ARAn tuoreesta tilastosta käy ilmi, että TA-Asumisoikeus Oy:n asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet ovat edullisimmat lähes kaikissa suurimmissa kunnissa. TA-Asumisoikeuden käyttövastikkeet ovat pääkaupunkiseudulla keskimäärin noin
6-9 % (0,7-1,1 euroa neliöltä) ja Turussa noin 8-20 % (0,8-2,0 euroa neliöltä) edullisemmat kuin muilla valtakunnallisesti toimivilla asumisoikeusyhteisöillä.

- Pääkaupunkiseudulla 67 m² kolmiossa asuvalle asukkaalle tämä tarkoittaa vuodessa jopa yli 800 euron ja Turussa jopa 1600 euron säästöä asumiskustannuksissa, sanoo TA-Asumisoikeuden toimitusjohtaja Jouni Linnavuori.

TA-Asumisoikeuden käyttövastikkeet ovat edullisimmat Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Helsingissä ainoastaan Helsingin kaupungin omistaman Helsingin Asumisoikeus Oy:n asunnoissa on edullisemmat käyttövastikkeet kuin TA-Asumisoikeudella.

- ARAn tilasto osoittaa, että olemme onnistuneet hyvin tavoitteessamme tarjota asukkaillemme turvallista ja kohtuuhintaista asumista. Edulliset hinnat näkyvät myös erinomaisina käyttöasteina ja asukkaiden vaihtuvuus on vähäistä, Jouni Linnavuori toteaa.

ARAn tilaston mukaan Suomessa oli vuoden 2017 elokuussa 45 300 asumisoikeusasuntoa. TA-Yhtiöihin kuuluvalla TA-Asumisoikeudella on 11 500 asumisoikeusasuntoa eri puolilla Suomea ja se on toiseksi suurin asumisoikeusasuntojen tuottaja. Yhtiö rakennuttaa jatkuvasti lisää asumisoikeusasuntoja. TA-Asumisoikeudelle valmistuu vuosien 2017 ja 2018 aikana yhteensä noin 1250 uutta asumisoikeusasuntoa.

Asumisoikeusasunnoista 44 % sijoittuu pääkaupunkiseudulle. Helsingin seudun kunnat mukaan lukien asumisoikeusasuntojen osuus on Helsingin seudulla 54 %. Asumisoikeusasuntoja on kaikkiaan 47 kunnassa.

ARAn raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jouni Linnavuori, TA-Asumisoikeus Oy, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3777

Tiedotteet