limingantie4 havainne Ilmakuva 800x600


Oulun Limingantulliin, Valjaspuiston kotikortteliin on rakenteilla senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Limingantie 4 hissillisen kerrostalon, johon tulee 40 vuokra-asuntoa.


Entinen teollisuus- ja liikerakennuksille suunnattu Limingantullin alue on kokemassa muodonmuutoksen uudeksi asuinalueeksi.  Lähialueella on monipuoliset palvelut ja ydinkeskustan palveluihin on matkaa vain kilometrin verran. Vieressä on myös laaja puistoalue ulkoilureitteineen.

Taloon tulee kuusi asuinkerrosta ja kellarikerros. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 30,5-69 m². Asunnot on suunniteltu senioreiden tarpeita ajatellen esteettömiksi ja talon ulko-ovet avautuvat sähköisesti, mikä helpottaa arjen sujumista. Asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja ikkunoissa sälekaihtimet. Asuntojen lattiat ovat vaaleansävyistä laminaattia, kylpyhuoneissa lattiamateriaalina on kosteantilan muovimatto ja kylpyhuoneiden seinät laatoitetaan. Asunnoissa on omat saunat, lukuun ottamatta pienimpiä yksiöitä. Autoille on paikkoja maanalaisessa autohallissa, johon pääsee kätevästi hissillä asuinkerroksista.

Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen. Niitä arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Hakuaika Limingantie 4:n vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 19.2.2018 saakka. Asukkaiksi valitaan ensisijaisesti senioreita. Asuntoa haetaan täyttämällä sähköinen vuokra-asuntohakemus osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Asukasvalinnat tehdään heti hakuajan päätyttyä.

Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 30.4.2018. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Bonava Oy/NCC Suomi Oy.

Tiedotteet