sigge naantalin victoria 5

TA-Yhtiöihin kuuluvilla Taova Oy:lla ja TA-Asunnot Oy:lla on suunnitteilla kerrostaloasuntoja Naantalin keskustaan, nykyisen linja-autoaseman kortteliin.


Naantalin uuden keskustakorttelin kulmiin rakennetaan kahdessa vaiheessa yhteensä neljä kerrostaloa, joihin tulee korkeatasoisia omistusasuntoja. Asuntojen sijainti katutason yläpuolella ja autohallin päälle muodostuva suojaisa sisäpiha muodostavat puitteet rauhaisalle asumiselle keskellä kaupunkia, palvelujen välittömässä läheisyydessä. Lisäksi katutasoon tulee nykyaikaisia liiketiloja.  

- Naantalin ydinkeskustan korttelien alue on kehittymässä korkeatasoiseksi ja viihtyisäksi asumisen,
palveluiden ja oleskelun keskustaympäristöksi. Alueen vahva identiteetti syntyy historiasta, Naantalin vanhan kaupungin idyllisistä maisemista, vierasvenesataman ja meren läheisyydestä. Kortteli liittyy samalla osaksi kantakaupungin ruutukaavaa ja mahdollistaa jalankulkupainotteisen keskustan laajenemisen, kuvailee keskustakorttelin pääsuunnittelija Pekka Mäki Sigge Arkkitehdit Oy:stä.

Ensimmäisessä vaiheessa korttelin lounaisreunalle Luostarinkatu 24:ään rakennetaan Asunto Oy Naantalin Victoria, johon tulee kaksi kerrostaloa ja 50 asuntoa. Korttelin koillisreunan Asunto Oy Naantalin Estellen kaksi kerrostaloa Tuulensuunkatu 25:een täydentävät myöhemmin korttelin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Sisäpihalle rakentuu oma vehreä keidas pihasaunoineen ja oleskelualueineen, joka houkuttelee viihtymään ja tapaamaan ystäviä ja naapureita.  Vihersuunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota ja piharakennusten katot katetaan kauniilla viherkatolla. Korttelipihan alle rakennetaan puolilämmin autohalli, josta pääsee hissillä suoraan asuinkerroksiin.

Asunto Oy Naantalin Victorian asunnot ovat 31,5 - 94,5 m² yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. – Halusimme tarjota laajan asuntovalikoiman, josta löytyy sopiva vaihtoehto monenlaisiin elämäntilanteisiin, myös vapaa-ajan kodiksi, sanoo Taova Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Asuntojen keittiöt liittyvät luontevasti osaksi oleskelutiloja ja useissa tilaratkaisuissa on saareke tai taso. Tilantuntua lisätään suurilla, lähes lattiaan saakka ulottuvilla ikkunoilla ja lasiliukuovellisilla parvekkeilla. Alimman kerroksen sisäpihan puoleisten huoneistojen erikoisuutena oma terassi ja ylimmän kerroksen isoissa uniikeissa kolmioissa on oma sauna, kaksi parveketta ja osassa vinoja kattopintoja kattoikkunoineen.

- Asunto Oy Naantalin Victorian ennakkomarkkinointi on käynnistymässä kevään 2018 aikana ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2018. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on vuoden 2019 lopulla, Mustonen kertoo.

Lisätietoja:
Esa Mustonen, toimitusjohtaja, Taova Oy, p. 045 7734 3791, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

sigge naantalin victoria 1

 

Tiedotteet