taidemaalarink1 katu hav

Helsingin Kuninkaantammen uudelle värikkäälle ja ekologiselle asuinalueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa näkyvälle paikalle Kuninkaantammen keskustakortteliin kerrostalo- ja rivitaloasuntoja. Osassa asunnoista on erikoisuutena parvi, joka tuo persoonallisen säväyksen ja lisätilaa. Talojen värimaailma on saanut innoituksensa kuvataiteesta, kuten alueen nimistökin.


Osoitteeseen Taidemaalarinkatu 1 rakennetaan 3-5 kerroksinen kerrostalo sekä kaksikerroksinen rivitalo, joihin tulee yhteensä 67 asumisoikeusasuntoa ja yksi liiketila. Asuntoja on kaksioista tilaviin neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 43,5 – 109,5 m². Valittavana on paljon erilaisia pohjaratkaisuja. Asuntojen parvekkeet ovat lasitettuja ja rivitaloasunnoista on pääsy viihtyisille terassipihoille. Asunnoissa on laminaattilattiat ja kylpyhuoneissa laatoitetut seinät sekä lattiat.

Taidemaalarinkatu 1:n asumisoikeusasukkailla on mahdollisuus yhteisöllisyyteen monipuolisissa yhteisissä tiloissa. Suojaisalle piha-alueelle tulee asukkaiden yhteiskäyttöön terassi, kaupunkiviljelypalstoja ja leikkipaikka lapsille. Asukkaiden käytössä ovat myös talosauna, kerhotila, korttelihuone sekä talopesula, kuivaushuoneet ja ulkoiluvälinevarasto.

Kuninkaantammesta rakennetaan värikästä, ekologista ja viihtyisää kaupunginosaa, joka on samalla urbaani ja luonnonläheinen. Kuninkaantammi rakentuu Luoteis-Helsinkiin Keskuspuiston ja Vantaanjoen tuntumaan, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle. Alue rakennetaan ekologisesti kestäviä suunnitteluratkaisuja noudattaen ja hulevesien hallinnassa suositaan luonnonmukaisia viivytysmenetelmiä. Kuninkaantammen keskustasta tulee kerrostalovaltainen jalankulkuympäristö, ja keskustaa ympäröivät pientaloalueet puistoineen.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 14.5.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on 30.11.2019. Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sweco Architecs Oy ja urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Mikael Lönnroth, projektipäällikkö, TA-Yhtiöt, p. 044 773 5590, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Laura Kaikkonen, myyntineuvottelija, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2420, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet