ASO jokipuistontie1

Sipoon kuntakeskukseen Nikkilään on rakenteilla asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Jokipuistontie 1 kolme kerrostaloa ja kaksi luhtitaloa, joihin tulee 58 asumisoikeus- ja 57 vuokra-asuntoa sekä yksi liiketila.


Talot sijaitsevat Jokilaakson uudella alueella, josta on kehittymässä viihtyisä asuinalue palveluineen noin 1 000 asukkaalle. Nikkilän kuntakeskuksen palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja Nikkilästä on hyvät kulkuyhteydet niin Helsinkiin, Porvooseen, Keravalle kuin Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

- Asunnot soveltuvat erilaisiin elämäntilanteisiin, sillä valittavana on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Muutamassa asunnossa on lisäksi erikoisuutena asunnon alakerrassa omalla ulkosisäänkäynnillä varustettu työtila, joka soveltuu hyvin esimerkiksi etätyöhön, pienyrittäjälle tai vaikkapa usean sukupolven kodiksi, kertoo TA-Yhtiöiden myyntivastaava Terhi Halla.

Asunnot ovat kooltaan 24,5 m² - 80 m². Työtilojen koot vaihtelevat 23,5 - 63 m² välillä. Asunnoissa on joko parveke tai ranskalainen parveke, luhtitalojen ensimmäisissä kerroksissa on terassi. Asuinhuoneissa on helppohoitoiset laminaattilattiat ja kylpyhuoneissa laatoitetut seinät ja lattiat. Kaikkien asuntojen keittiöissä on keraaminen liesi. Osassa asunnoista on omat saunat.

- Korttelin asukkaiden käytössä on monipuoliset yhteiset tilat, kuten saunaosastot, kerhotila sekä talopesula ja kuivaushuone. Viihtyisällä piha-alueella on tilaa leikkiä kolmella leikkialueella sekä paikoitusalue autoille, Terhi Halla kertoo.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 28.5.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisajankohta on porrastetusti maalis- ja kesäkuussa 2019. Vuokra-asunnot tulevat haettaviksi arviolta loppuvuodesta 2018 ja niiden arvioitu valmistumisajankohta on keväällä 2019. Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy ja urakoitsijana toimii SSR Uusimaa Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Myyntivastaava Terhi Halla, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3818, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet