pikkulotankuja1 havainnekuva 002

Espoon Painiittyyn on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Pikkulotankuja 1 neljä kaksikerroksista luhtitaloa, joihin tulee yhteensä 36 asumisoikeusasuntoa.

Asunnot rakennetaan luonnonläheiselle ja rauhalliselle Painiityn alueelle, Espoon Lintuvaaran ja Helsingin Konalan väliin. Leppävaaran palvelut ja juna-asema ovat parin kilometrin päässä. Taloihin tulee selkeäpohjaisia kaksioita ja kolmioita, joissa on omat saunat. Kaksiot ovat kooltaan 54 m² ja kolmiot 68 m².

Asunnoissa on avara yhtenäinen ruokailutila ja olohuone, mikä lisää tilantuntua. Lattiat ovat helppohoitoista laminaattia ja kylpyhuoneissa ja vessoissa on laatoitetut seinät ja lattiat. Asunnoissa on oma terassi tai parveke. Asukkailla on käytössään mm. ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot, kerhotila, sekä viihtyisät leikki- ja oleskelualueet. Autoille on katos- ja pihapaikkoja piha-alueella.

Pikkulotankuja 1 tulee olemaan savuton kiinteistö, jossa tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä tupakointipaikoilla piha-alueella. Tupakointi sisällä kiinteistössä, sen parvekkeilla, terasseilla ja piha-alueilla on kiellettyä.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 9.7.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on elokuun lopussa 2019. Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Hedman & Matomäki Oy ja urakoitsijana toimii Hartela Etelä-Suomi Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Ari Uotila, projektipäällikkö, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3878, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet