TAfi Blominkatu havainnekuva 800x600

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus rakennuttaa Kuopioon kaksi uutta asumisoikeuskohdetta, joihin molempiin tulee kerrostaloasuntoja.


Blominkatu 5 rakennetaan Petoselle Pyörön alueelle ja Paloniementie 5 Saaristokaupunkiin, Keilankannan kanavan tuntumaan. Haku molempiin asumisoikeuskohteisiin on alkanut ja jatkuu 1.7.2018 saakka. Asunnot valmistuvat arviolta 30.9.2019.

Petoselle Blominkatu 5:n kahteen kerrostaloon tulee yhteensä 53 asuntoa, jotka ovat suunnattu yli 55-vuotiaille. Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita, kooltaan 46,5–74,0 m². Sijainti on kätevä, sillä kaikki Petosen kattavat päivittäispalvelut ovat kävelyetäisyydellä. Lähellä on päivittäistavarakauppoja, kirjasto, uima- ja jäähalli, sosiaali- ja terveysasema, apteekki sekä seurakuntakeskus.

Saaristokaupunkiin osoitteeseen Paloniementie 5 rakennetaan viisikerroksinen kerrostalo, johon tulee 31 asumisoikeusasuntoa. Asuntoja on kaksioista viiden huoneen perheasuntoihin, ja ne ovat kooltaan 43–93 m². Luonnonläheisellä Keilanrinteen alueella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet vesistön tuntumassa. Koulu ja päiväkodit ovat kävelyetäisyydellä, ja alueelta on kattavat liikenneyhteydet keskustaan.

Molempien asumisoikeuskohteiden asunnoissa on lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Osassa Blominkatu 5:n ja kaikissa Paloniementie 5:n asunnoissa on omat saunat.  Molempien talojen pihoilla on oleskelualueet ja Paloniementie 5:ssä myös leikkialue.

Urakoitsijana molemmissa kohteissa toimii Peab Oy. Blominkatu 5:n arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sweco Rakennetekniikka Oy ja Paloniementie 5:n Arkkitehtitoimisto ON Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Myyntineuvottelija Sini Vartiainen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 9258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Myyntineuvottelija Sanna Machul, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2454, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

paloniementie5havainne

Tiedotteet