muinraisrt7 ilma

Itä-Helsinkiin, Etelä-Kivikkoon on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Muinaisrannantie 7 rivitalon ja luhtitalon. Persoonallisen malliset talot rakennetaan stadionin muotoon. Kivikko sijaitsee liikenteellisesti hyvällä paikalla, Kehä I:n varrella, ja Myllypuron metroasemalle on vain kävelymatka.


Luonnonläheiselle alueelle rakennettaviin taloihin tulee yhteensä 41 asumisoikeusasuntoa. Tontin eteläreunalle rakennettavaan rivitaloon tulee asuntoja kolmioista viiden huoneen asuntoihin, kooltaan 60–87 m². Luhtitaloon tulee puolestaan yksiöitä ja kaksioita, jotka ovat kooltaan 33–42 m².

- Rivitaloasunnot ovat tilatehokkaita perheasuntoja, joissa on omat saunat ja rauhalliset pienet pihat. Luhtitaloasunnot sopivat kokonsa puolesta hyvin yksin ja kaksin asuville, vaikkapa opiskelijoille, kertoo Heidi Levänen TA-Yhtiöiden myynnistä.

Kaikkiin asuntoihin asennetaan helppohoitoiset laminaattilattiat ja kylpyhuoneiden seinät ja lattiat laatoitetaan. Ikkunoihin tulee sälekaihtimet ja keittiöihin vakiona induktioliesi. Asuntojen lämmitys toteutetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä, ja rakennukset on liitetty kaukolämpöverkkoon. Luhtitalossa on hissi helpottamassa liikkumista ylemmän kerroksen asuntoihin.

- Talojen keskelle jää asukkaiden yhteinen oleskelu- ja leikkipaikka. Rivitalon taakse tulee lisäksi kaikkien asukkaiden käyttöön viljelyalue, jossa on istutuslaatikoita puutarhanhoidosta kiinnostuneille. Lisäksi yhtiössä on muun muassa kerho- ja saunatilat sekä pesula, ja autoille katospaikkoja tontin itäreunalla, Heidi Levänen kertoo.

Muinaisrannantie 7 tulee olemaan savuton kiinteistö, jossa tupakointi sisällä kiinteistössä, parvekkeilla ja piha-alueilla on kiellettyä. Tupakointi on sallittu ainoastaan erillisellä merkityllä tupakointipaikalla.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 13.8.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun 2019 lopulla. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Rakennusliike V. Mättölä Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Ark7 Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:
Heidi Levänen, TA-Yhtiöt, p. 040 9222 479, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

muinraisrt7 parveke

Tiedotteet