halkoniemenkj5 A hav 20180510

Halkoniemen sataman läheisyyteen Lentävänniemeen on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja.TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Halkoniemenkuja 5 kerrostalon ja rivitalon. Kerrostaloon tulee 26 asuntoa ja rivitaloon viisi asuntoa.

 

Halkoniemen sataman ympäristö on kehittyvä alue Näsijärven rannalla. Julkiset liikenneyhteydet ovat sujuvat ja jatkossa paranevat entisestään, sillä Halkoniemenkuja 5:n talot sijaitsevat aivan suunnitellun ratikkareitin varrella.

Asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin

Halkoniemenkuja 5:n asunnot ovat kooltaan 37-94,5 m². – Asunnot soveltuvat monenlaiseen elämäntilanteeseen, sillä valittavana on asuntoja tehokkaista kerrostaloyksiöistä tilaviin neljän huoneen rivitaloasuntoihin. Alueella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet vehreissä Näsijärven rantamaisemissa, kertoo TA-Yhtiöiden myyntivastaava Leena Peltola.

Hissillisessä kerrostalossa on viisi kerrosta, ja kaikissa asunnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Rivitalot ovat kaksitasoisia, ja asunnoissa on sekä tilava lasitettu parveke että oma lasitettu terassi ja piha, joka suuntautuu etelään. Kaikissa asunnoissa on helppohoitoiset laminaattilattiat ja kylpyhuoneissa tyylikkäät laatoitetut seinät ja lattiat. Kaikissa asunnoissa on oma sauna, lukuun ottamatta pienimpiä 37 m² yksiöitä. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet ikkunoissa.

– Asukkaiden käytössä on lisäksi hyvät yhteiset tilat, kuten pesula ja kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä leikki- ja oleskelualue pihalla. Autoille on katos- ja ulkopaikkoja, Leena Peltola kertoo. Halkoniemenkuja 5 on savuton kiinteistö, jossa tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 10.9.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisajankohta on elokuussa 2019. Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arsatek Oy ja urakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua. Hakijan tuloilla ei ole vaikutusta asunnon saamiseen, ja yli 55-vuotiailla ei ole varallisuusrajoja.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Lisätietoa asumisoikeusasumisesta löytyy osoitteesta https://ta.fi/asumismuodot/asumisoikeus.

Lisätietoja:
Myyntivastaava Leena Peltola, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3812, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Halkoniemenkuja5 talo B havainnekuva

Tiedotteet