parvekkeella

Valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja TA-Yhtiöt on menossa kohti savutonta asumista. TA-Yhtiöiden uudet vuokra- ja asumisoikeuskiinteistöt tulevat olemaan jatkossa täysin savuttomia.


Ensimmäinen täysin savuton vuokrakiinteistö valmistui Ouluun syksyllä 2017 ja ensimmäinen täysin savuton asumisoikeuskiinteistö valmistuu Keravalle kesällä 2019. TA-Yhtiöiden kiinteistöissä on vuokra- ja asumisoikeussopimuksissa savuttomuusehto, jonka mukaan asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa.

Savuttomuuteen siirrytään vähitellen

Savuttomuus ei koske vain uusia kohteita, vaan vuoden 2019 alusta myös aiemmin valmistuneiden asumisoikeuskohteiden uusissa sopimuksissa tulee olemaan sama ehto, jossa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kaikissa tiloissa. Käytännössä savuttomuudella tarkoitetaan, että tupakointi on kielletty koko kiinteistössä: asunnoissa, parvekkeilla, terasseilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakointi on sallittu ainoastaan mahdollisella erikseen osoitetulla tupakointipaikalla. Kaikissa kiinteistöissä näitä tupakointipaikkoja ei kuitenkaan ole. Tupakointikielto koskee asukkaan lisäksi hänen perheenjäseniään sekä vieraita.

Aiemmin valmistuneiden vuokrakohteiden osalta savuttomuusehtoa ei toistaiseksi oteta käyttöön. Niin ikään voimassa oleviin vuokra- ja asumisoikeussopimuksiin savuttomuusehto ei vaikuta. – Savuttomuus taloissamme etenee asukkaiden vaihtumisen myötä. Niissäkään taloissa, joissa tupakointi on vielä sallittua, suurin osa asukkaistamme ei polta, kertoo TA-Yhtiöihin kuuluvan TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuori.

Tavoitteena terveellisempi asuinympäristö

TA-Yhtiöt haluaa olla osaltaan luomassa terveellisempää asuinympäristöä ja vastata asukkaiden toiveisiin.
– Savuton asuminen on nykypäivää ja moni asiakkaamme on toivonut täysin savutonta kiinteistöä. Vastaamme nyt heidän toiveisiinsa. Uskomme, että savuttomille asunnoille riittää kysyntää, Jouni Linnavuori sanoo.

Asenteet tupakointia kohtaan ovat muuttuneet, kun tupakoinnin haitat ovat yhä paremmin tiedossa. Tupakoijien määrä onkin vähentynyt viime vuosina merkittävästi. Vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitteena on, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä. TA-Yhtiöt on omalta osaltaan mukana tukemassa tätä tavoitetta.

– Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki TA-Yhtiöiden kiinteistöt ovat savuttomia. Savuttomuus on osa asumisen viihtyvyyttä ja terveellisyyttä, Jouni Linnavuori sanoo.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3777, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet