sigge pellonraivaajankatu sisahavainne 800x533

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Raisioon ja Lietoon uusia asumisoikeusasuntoja.


Raisioon suositulle Meri-Nuorikkalan alueelle rakennetaan rivitaloasuntoja osoitteisiin Pellonraivaajankatu 2 ja 4. Liedon keskustaan rakennetaan kerrostaloasuntoja osoitteeseen Piispalantie 3. Haku molempiin asumisoikeuskohteisiin on alkanut ja jatkuu 5.11.2018 saakka.


Rivitaloasuntoja perheiden suosimalle Meri-Nuorikkalan alueelle

Raision Meri-Nuorikkalaan osoitteisiin Pellonraivaajankatu 2 ja 4 rakennetaan yhteensä 28 asumisoikeusasuntoa. Rivitaloasunnot ovat yksitasoisia kolmioita ja neljän huoneen asuntoja, jotka ovat kooltaan 68,5 m² ja 83,5 m². Jokaisessa asunnossa on oma sauna. Asumismukavuutta lisää vesikiertoinen lattialämmitys.

- Talot ovat ulkoasultaan moderneja ja asunnoissa on selkeät pohjaratkaisut. Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa, ja olohuoneen korkeista ikkunoista tulee valoa koko asuntoon. Olohuoneesta on käynti katetulle ja laudoitetulle terassille, kertoo myyntineuvottelija Tiina Iivarinen TA-Yhtiöistä.

Asunnoissa on vaaleat laminaattilattiat ja valkoiseksi maalatut seinät. Pesuhuoneessa on valkoiset seinälaatat ja betoninharmaat lattialaatat. Eteisessä on vakiona peililiukuovet sekä keittiössä keraaminen liesi ja kalusteuuni.

Meri-Nuorikkala sijaitsee vesistön tuntumassa, Raisionlahden ja Raisionkaaren välissä.
– Alueelle on viime vuosina rakennettu paljon pientaloja, ja se on etenkin lapsiperheiden suosiossa. Kattavat palvelut löytyvät Raision keskustasta parin kilometrin päästä. Isommille ostoksille kauppakeskus Myllyyn ajaa noin kymmenessä ja Turun keskustaan viidessätoista minuutissa. Meyerin telakalle on matkaa vain kaksi kilometriä, Tiina Iivarinen kertoo.

Pellonraivaajankadun asunnot valmistuvat arviolta 31.10.2019. Rakennusurakoitsijana toimii Mangrove Oy. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit Oy.

Kerrostaloasuntoja Liedon keskustaan

Liedon keskustaan osoitteeseen Piispalantie 3 rakennetaan neljäkerroksinen kerrostalo, johon tulee 24 asumisoikeusasuntoa.

- Valittavana on asuntoja monipuolisesti erilaisiin tarpeisiin, yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Myös sijainti on erinomainen, sillä kaikki palvelut ovat kilometrin säteellä ja Turun keskustaan ajaa noin 20 minuutissa, kertoo myyntineuvottelija Ida Pajamäki TA-Yhtiöistä.

Taloon tulee 38 ja 42 m² yksiöitä, 49 ja 52,5 m² kaksioita, 69,5 m² kolmioita sekä 78 m² neljän huoneen asuntoja. Kaikissa asunnoissa on parveke. Lisäksi asunnoissa on oma sauna lukuun ottamatta 42 m² yksiötä. Asuntojen sisätilojen pintamateriaaleina on ajattomat laminaattilattiat ja valkoiseksi maalatut seinät sekä pesuhuoneessa laatoitetut seinät ja lattiat.

Piispalantie 3:n asunnot valmistuvat arviolta 30.8.2019. Asunnot rakennetaan kesäkuussa 2016 valmistuneen asumisoikeustalon Piispalantie 1:n naapuritontille. Rakennusurakoitsijana toimii aiemmankin kohteen rakentanut Hartela Oy. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.


Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Piispalantie 3 havainnekuva 800px

Tiedotteet