1320 L Arkkitehdit Ruusunen Rivitalon Interior

 

Helsingin Roihuvuoreen on rakenteilla asumisoikeus-, vuokra- ja puolihitas-omistusasuntoja. Asunnot rakennetaan vehreään ja kylämäiseen Roihuvuoreen, Roihuvuorentien ja uuden Ruususenrinne-nimisen tien varteen.

 

TA-Yhtiöt rakennuttaa kortteliin yhteensä 83 asumisoikeusasuntoa, 53 puolihitas-omistusasuntoa ja 35 vuokra-asuntoa sekä kaksi liiketilaa. Korttelin keskelle muodostuu suojaisa sisäpiha, johon tulee viihtyisä leikki- ja oleskelualue.

Rakennukset valmistuvat porrastetusti, ja koko alue on valmis vuonna 2020. Rakennusten arkkitehtisuunnittelusta on vastannut L Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.

 

Asumisoikeusasunnot ovat nyt haettavissa

Asumisoikeusasunnot rakennetaan osoitteisiin Roihuvuorentie 38 ja Ruususenrinne 2 A-C. Hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut, ja se jatkuu 26.11.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuussa 2019.

Roihuvuorentie 38 koostuu kahdesta rivitalosta, joihin tulee yhteensä 22 asumisoikeusasuntoa. Asunnot ovat kooltaan 45,5–98,5 m². Sisäpihan puolella pohjakerroksessa on yksitasoisia kaksioita, joissa on terassi ja pieni asuntopiha sisäänkäynnin yhteydessä. Toiselta puolelta taloa on käynti kolmen ja neljän huoneen asuntoihin, jotka ovat kaksitasoisia. Myös isommilla asunnoilla on terassi ja oma piha-alue sisäänkäynnin yhteydessä.

Ruususenrinne 2:n A-C-rappuihin tulee 61 kerrostaloasuntoja, jotka ovat asumisoikeusasuntoja. Valittavana on asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin: isoja yksiöitä, erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä tilavia neljän huoneen asuntoja. Asunnot ovat kooltaan 35,5–93,5 m². Lisätilaa asuntoihin tuo lasitettu parveke, joka suuntautuu suojaisalle sisäpihalle.

Puolihitas-omistusasuntojen myynti on käynnissä

Ruususenrinne 2:n D-F-rappuihin tulee 53 kerrostaloasuntoa, jotka ovat puolihitas-omistusasuntoja. Asunnot ovat myynnissä, ja vapaana on vielä muutamia asuntotyyppejä. Vapaiden asuntojen koot vaihtelevat 35,5 m² yksiöstä 93,5 m² neljän huoneen asuntoon. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2020.

Helsingin kaupunki säätelee puolihitas-asuntojen ensimyyntihinnan, jolla asunto ostetaan rakennuttajalta. Asunnon jälleenmyyntihintaa ei ole säädelty, joten asunnon voi jälleenmyydä haluamaansa hintaan.

 

Vuokra-asunnot tulevat hakuun myöhemmin

Vuokra-asunnot rakennetaan korttelin kulmaan osoitteeseen Roihuvuorentie 40. Kerrostaloon tulee 35 vuokra-asuntoa, kooltaan 35–90 m². Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja. Asukasvalinnoissa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Vuokra-asunnot tulevat haettaviksi arviolta alkusyksyllä 2019 ja niiden arvioitu valmistumisajankohta on loppuvuodesta 2019.

Vuokra- ja asumisoikeuskiinteistöt ovat savuttomia. Käytännössä tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. TA-Yhtiöt on siirtymässä vähitellen kohti savutonta asumista, ja TA-Yhtiöiden uudet vuokra- ja asumisoikeuskiinteistöt ovat valmistuessaan täysin savuttomia. Muutoksella TA-Yhtiöt haluaa olla osaltaan luomassa terveellisempää asuinympäristöä.

ruususenrinne2a c roihuvuorentie40 roihuvuorentie38

Tiedotteet