kaenkatu1 hav 2

Keravan keskustan läheisyyteen, Kalevan Kurkelaan, on tulossa uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluvalla TA-Asumisoikeus Oy:llä on rakenteilla 35 asumisoikeusasunnon kerrostalo osoitteeseen Käenkatu 1.


Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 21.1.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on helmikuun lopussa 2020.

Käenkatu 1:n viereen on rakenteilla myös kaksi muuta asumisoikeustaloa, jotka valmistuvat jo aiemmin, viimeistään syksyllä 2019. – Kysyntää on ollut mukavasti, ja kaikki Käenkatu 3 ja 5:n asumisoikeusasunnot on jo myyty, myyntivastaava Terhi Halla kertoo.

Sijainti on houkutteleva, sillä juna-asemalle, keskustan kävelykadulle ja kauppoihin on noin kilometrin kävelymatka, ja koulu ja päiväkodit sijaitsevat kivenheiton päässä.

Asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Käenkatu 1:ssä on kompakteja kaksioita sekä tilavia kolmen ja neljän huoneen asuntoja, jotka ovat kooltaan 45–90,5 m². Asuntoja yhdistää avaran tilan tuntu ja tehokkaasti käytetyt neliöt. Viihtyisyyttä lisäävät tilava lasitettu parveke ja alimman kerroksen asuntojen oma pieni asuntopiha sekä sälekaihtimet. Asunnoissa on helppohoitoiset laminaattilattiat ja kylpyhuoneissa laatoitetut seinät ja lattiat. Keittiöissä on keraaminen liesi.

Neljän huoneen asunnoissa on omat saunat. Asukkaiden käytössä on tilava talosauna, jonka yhteydessä on vilvoitteluterassi. Talossa on lisäksi pesutupa, kuivaushuone, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot sekä kaikille asunnoille oma irtainvarasto. Viihtyisä piha leikki- ja oleskelualueineen on yhteinen viereisten asumisoikeustalojen Käenkatu 3 ja 5 asukkaiden kanssa. Autopaikat on sijoitettu piha-alueelle.

Käenkatu 1 tulee olemaan savuton kiinteistö, jossa tupakointi sisällä kiinteistössä, parvekkeilla ja piha-alueilla on kiellettyä. Tupakointi on sallittu ainoastaan erillisillä merkityillä tupakointipaikoilla.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoja:

Myyntivastaava Terhi Halla, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3818, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet